Нови минималац Сланобараца: Напредак изгубио од Пролетера

Пролетер - Напредак 1:0 (0:0)
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Наставили су фудбалери Пролетера са жетвом бодова ове јесени. Успели су голом из оправдано досуђеног пенала да савладају солидну екипу из Крушевца. Боље су меч отворили гости и већ у 5. минуту после центаршута са леве стране Лековића, Милуновић је захватио волеј који је завршио поред гола.

Неколико минута касније Којчић је припремио шансу Милуновићу а овај само за делић секунде закаснио да убаци лопту у мрежу. Центарфор гостију имао је и трећу прилику 22. минуту, али без реализације. Домаћи су стрпљиво градили пут ка победи и тек у 26. минуту Андрејевић је упутио ударац, а Остојић био на висини задатка. Минут касније након контре Живојиновића, Пејића и центаршута Милошевића лопту је маказицама захватио Митровић, али је она завршила тик преко пречке. Минут пре истека првог дела Филип Живојиновић је након соло продора се изборио за ударац али је голман Остојић лопту скренуо у корнер. Опасни су били Новосађани из прекида па је након ударца из угла Бабића припретио Андрејевић а голман Напредка укротио је његов ударац. Одлично су отворили друго полувремена момци трнера Бранка Жигића и већ у 49. минуту успели су да стигну до вођства, а што се на крају испоставило да је био гол вредан слатког минималца.

Након акције навалног реда у шеснаестерцу Крушевљана Милуновић је са леђа оборио Пејића, а сигуран са пеналтика био је капитен Синиша Бабић. До краја утакмице гости су покушавали да дођу до изједначења, а домаћи да евентуално овере победу. Једину полу прилику пропустили су домаћини, односно после центаршута Бабића, Галић је закаснио за делић секунде, а потом је Милошевић проследио лопту Миросављеву, а овај шутирао поред гола.

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, судија: Ивковић (Лајковац). Стрелац: Бабић у 50. минуту (из пенала). Жути картони: Миросављев, Кнежевић, Живојиновић (Пролетер), а Мршић, Милуновић (Напредак).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Милошевић 7, Андрејевић 7,5, Јоковић 7, Ковачевић 6,5, Пејић 7,5, Којић 7 (Илић 7), Митровић 7 (Кнежевић 7), Бабић 7,5 (Мацановић), Живојиновић 7 (Галић), Миросављев 7.

НАПРЕДАК: Остојић 7, Зељковић 7, Маринковић 6,5, Мршић 7,5, Лековић 7 (Ћуковић), Костић 6,5, Марјановић 6,5 (Шарац 7), Кочић 7, Мијић 6,5 (Нелуновић 6,5), Спремо 6,5, Милуновић 6,5 (Милошев).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести