Нови Пазар: Клуб и град су мултиетнички, није било увреда

НОВИ ПАЗАР: Фудбалски клуб Нови Пазар огласио се саопштењем после изјава тренера Синђелића Драгана Ђукановића, који је после победе у дербију Прве лиге 1:0, рекао да је на трибинама у том граду било националистичког скандирања.
Novi Pazar
Фото: Tanjug

Ђукановић је за портал "Хотспорт" истакао да се са трибина скандирало "Убиј Србина", али из Пазара тврде да се то није догодило.

"Много више од једне изгубљене утакмице боле нас ничим изазване тешке оптужбе изнесене од стране појединца код којег је напрасно прорадила накнадна памет. Драган Ђукановић, тренер Синђелића, глумио је финог господина по завршетку утакмице, да би само дан касније најогавнијим говором мржње кренуо у медијску офанзиву с циљем да сроза углед Новог Пазара, и клуба и града. Све што ових дана изговара чини свесно, са предумишљајем и из најнижих побуда. Зависно од уређивачке политике гласила коме се поверава, градира и увеличава стварност виђену из његовог угла до нивоа који са истином нема ничег заједничког", наводи се у саопштењу Пазараца.

Како се истиче, град Нови Пазар је мултиетничка средина, а такав је и клуб.

"Од самог настанка клуба играчки фонд темељио се на фудбалским и људским квалитетима играча, никада по основама националне припадности. Изузетак није ни ова сезона. Тим састављен од играча различитих националности, радом, дружењем и сарадњом на терену и ван њега, као и понашањем, али и константним присуством у врху табеле на најбољи начин показао је да изванредно функционише. Тако успостављен концепт неће и не може да сруши неко коме је једини циљ да блати јединствен фудбалски амбијент на нашем стадиону, а изгледа да му је једна од озбиљнијих намера била и уношење немира у на оваквим принципима формиран тим".

Из Пазара кажу да су успели брже него је ико могао и да претпостави да врате публику на трибине и да су из недеље у недељу са стране свих клубова који су долазили у госте добијали само најискреније похвале за гостопримство и организацију утакмица.

"Наши фудбалски пријатељи у први план стављали су атмосферу на стадиону, из све снаге навијајући да се бројна посећеност и позитиван амбијент укорене и на осталим стадионима. Новом Пазару пораз од Синђелића није први у сезони на свом терену, пре нешто више од две недеље фудбалери Бачке однели су бодове и аплаузе наше публике. Драган Ђукановић је једини видео и чуо оно што нико пре њега ове сезоне није, па се с правом сви у клубу питамо, шта се крије иза измишљотина којима покушава да запали не само фудбалску јавност у земљи? Намерно или не избегао је да изнесе бар једну реч самокритике, односно критике за своје играче, а много је разлога било за један такав потез".

После свега, наводе из ФК Нови Пазар, што је произвела његова глава и не чуди нас што је остао нем, јер је његов ум очигледно конструисан да попут патолошког лажова обмањује и износи неистине.

" Националистичких повика било које врсте, посебно оних на којима Ђукановић инсистира вођен нама нејасним мотивима, тврдимо, није било и не служе му на част. Због целокупне јавности и наших присталица из Новог Пазара и ван њега дужност нам је била да се огласимо поводом простачког и безразложног напада од стране Ђукановића, коме не желимо да дајемо на важности, пошто смо против дотичне персоне због повреде угледа, части и изношења неистина већ поднели тужбу. Колико далеко може да иде човек без трунке морала да се видети из његовог приказа пуне лименке кока-коле која га погађа у леђа. Да је то још једна од његових гнусних лажи потврдиће снимци са камере који се достављају ФШ, а који ће послужити као доказни материјал у поступку који ћемо пред релевантним институцијама водити против Ђукановића", закључује се у саопштењу Пазараца које је потписао генерални секретар Фикрет Међедовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести