Нови прволигаш ТСЦ из Бачке Тополе завршио припреме на Златибору

Фудбалери ТСЦ-а, после две недеље рада на висинским припремама на Златибору, вратили су се у Бачку Тополу и наставили с тренинзима.
Petar Kurcubic i Zoltan Sabo
Фото: Петар Курћубић и Золтан Сабо, фото: ФК ТСЦ

Бачкотополчани су боравак на лепој планини искористили да у контролним утакмицама провере младе играче, али и уиграју екипу за изазове који јој следе у предстојећем првенству.

„Задовољни смо одрађеним“, истакао је тренер ТСЦ- а Петар Курћубић.

„На Златибору смо имали добре услове за рад и свежу, планинску климу, што нам је омогућило да урадимо све оно што смо и планирали. На припремама је било 27 првотимаца, од којих тројица голмана. Од новајлија  су радили голман Огњен Дамјановић и играчи Александар Давидов, Небојша Мезеи, Срђан Бечелић, Тендаи Роланд, Саша Томановић, Лазар Чордашић, Небојша Солопљак, Дејан Миличевић, Слободан Лалић, Немања Грујић и Драган Свитић. С првотимцима су, од омладинаца, трнирали Јововић, Шинковић, Мајорош, Марјановић, Јухик, Кривокапић и Борош. Одиграли смо и пет контролних утакмица, у којима су резултати били задовољавајући, а треба истаћи и то да су момци мало изгубили на свежини, јер се напорно радило.“

При крају боравка на Златибору, нови прволигаш из Бачке Тополе је имао две најјаче провере.

„Пред полазак кући одиграли смо две добре утакмице. Прва је била с Јагодином, у којој смо победили, а онда смо снаге одмерили и с дојучерашњим чланом Суперлиге Србије, екипом Металца из Горњег Милановаца. Иако нисмо били комплентни, ипак смо победили резултатом 1:0. Стручном штабу је преостало да спроведе у дело још само глазуру на досадашњи рад и искристалише јасну слику тима за почетак првенства, који ће уследити 19. августа. Момци су искусни, познају се међусобно, и то би у новој сезони требало да допринесе добрим играма и резултатима.“

Одмах по повратку почели су “завршни радови” на пољу жељене игре.

„Процес уигравање је у завршној фази. Следе нам два дуела које ћемо одрадити у суботу, 12. августа. Један тим ће, најпре, имати проверу с  Бечејом 1918, док ће поподне друга екипа играти с Будућности из Добановаца. Очекујем да ћемо после ових утакмица имати јасну слику о екипи која ће почети прву првенствену утакмицу с Јагодином“, јасан је био шеф стручног штаба Бачкотополчана Петар Курћубић.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести