Нови реми у правом такмичарском дуелу Воше у Турској

БЕЛЕК: Баш јаку и праву такмичарску утакмицу одиграли су у Белеку фудбалери Војводине и Зорије из Луганска.
v
Фото: Ј. Грлић

На крају, резултат је био 2:2, али, утисак је, много ближи победи били су Новосађани, мада, истини за вољу, могли су да се радују и Украјинци, када је три минута пре краја, Глатиј био у стопостотној прилици, али је голман Никола Симић био на правом месту.

Боље су се снашли у почетним минутима играчи Зорије, екипе која је играла у групној фази Лиге Европе. Већ у 6. минуту стигли су до вођства од 1:0, пошто је веома лепо одбрану Новосађана надмудрио Хомошеновски и савладао голмана Вукиша. Од тог тренутка, тереном су загосподарили црвено-бели, који су стварали шансе, које нису успели да реализују Гемовић, и два пута Вукадиновић. А онда је, играо се 16. минут, Дејан Зукић ударцем главом крунисао лепу акцију тима тренера Ненада Лалатовића и изједначио скор на 1:1. Наставила је Воша с нападима, па је још једном прилику имао Вукадиновић, потом је волеј ухватио Мркаић, али је његов ударац завршио поред гола, па је у прилици био поново Гемовић, који је у истом, 29. минуту, два пута могао да донесе вођство тиму из Србије. Исти играч шутирао је и у 45. минуту, али је голман Васил успео да одбрани његов покушај. Треба истраћи то да се у том делу сусрета сјајном игром истицао штопер Славко Бралић, који је, у сарадњи са Саничанином, био непрелазна баријера пре Вукилшевом мрежом, док је истински командант игре Војводине, по правилу, био капитен Никола Дринчић.


Вељко Симић: Добро напредујемо

Први гол у дресу Војводине постигао је Вељко Симић, који све више показује да би могао да постане један од љубимаца навијача новосадске екипе.

- У 62. минуту извели смо одличну, праву фудбалску акцију, када сам добио одличну повратну лопту од Човића и затресао мрежу – рекао је Вељко Симић. – Драго ми је због гола, али и због тога што видим да екипа јако добро напредује. Све боље изгледамо из дана у дан и очекујем да ће исто таква бити и наша форма и да ћемо максимално припремљени дочекати наставак првенства.


Фото: Ј. Грлић

У наставку је Војводина стигла до предности у 62. минуту, када су лепу акцију извели Деветак и Човић, који је лепо упослио Вељка Симића, а овај је постигао дебитантски погодак у дресу „старе даме“. И у 68. минуту лепо су комбиновали нападачи из Новог Сада, а Немања Човић замало је био кратак и пропала је шанса да се предност увећа. Уследило је потом изједначење, када је Назарина искористио лоше постављен живи зид и, ударцем у ближи угао, савладао Николу Симића. Коначно, у 81. минуту сјајно је по левој страни пробио Младен Деветак, добро шутирао, али је неко избио ту лопту коју су многи већ видели у голу.


Повреда Вуклиша

У 38. минуту терен је морао да напусти голман Војводине Горан Вуклиш, који је добио јак ударац у пределу врата у дуелу с капитеном Зорије Ханом. Уз помоћ медицинског особља он је отишао на клупу, а онда и на снимање ултразвуком у болницу у Анталију. Остала је нада да није реч о озбиљнијој озледи и да ће искусни чувар мреже ускоро да се придружи тренинзима с осталим играчима новосадског тима.


- Показали смо се у добром светлу и презентовали српски фудбал исто онако како смо то учинили и у дуелу са Стандардом из Лијежа – оценио је утакмицу Ненад Лалатовић. – Зорија је наступила у најјачем саставу, истом оном који је играо и у групној фази Лиге Европе, на челу са шпицем из Португалије који је коштао седам милиона евра. Ми смо комбиновали поставе и имам и те како пуно разлога да будем јако задовољан нашим издањем, посебно у првом полувремену. Тада смо створили већи број прилика, ривалу нисмо дозвољавали да дође до игре и пресингом смо га у томе онемогућили, а при томе смо имали и неколико стопостотних прилика. Други гол смо несрећно примили, али сам јако задовољан како смо изгледали на терену. Противник припада врху украјинског фудбала, одмах је иза Шахтјора из Доњецка и Динама из Кијева, па сам сигуран да навијачи Војводине могу да буду задовољни. Имамо квалитет, тренирамо веома јако и даље имамо добар приступ и атрмосфера у тиму је више него добра. Волим да видим да су играчи насмејани и надам се да ће исти такви бити и када се будемо вратили у Нови Сад.

Војводина – Зорија 2:2 (1:1)

Белек, стадион у СЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Генчај Хирјман (Турска).

Стрелци Зукић у 16. и В. Симић у 62 за Војводину, а Хомошеновски у 6. и Назарина у 77. минуту за Зорију. Жути картони: Бралић (Војводина) и Јемец (Зорија).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш, Бјековић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Вукадиновић, Зукић, Гемовић, Мркајић. Играли су још: Н. Симић, Андрић, Ђурић, Ковачевић, Деветак, Милетић, В. Симић, Младеновић, Новевски, Кабић, Човић.

ЗОРИЈА: Васил, Вернидуб, Хана, Факаров, Јурченко, Назарина, Јемец, Корчегин, Хомошеновски, Кабајев, Алахијар. Играли су још: Иванисеније, Жунињо, Грин, Миченко, Казаков, Глатиј, Демченко.

А. Предојевић


Преподне тренирала петорка

Пошто је јуче на програму била утакмица с Украјинцима, већина фудбалера Војводине имала је слободно преподне. Ипак, тренинга нису били ослобођени голман Немања Тороман, али ни реконвалесценти Петар Бојић, Мирко Топић и Вељко Јеленковић, као ни најмлађи играч, 15-годишњи Милан Мајсторовић. Они су током јутра око 45 минута провели на терену, испративши веома јак темпо рада.

Одлазак репрезентативаца

По завршетку дуела с екипом из украјинског Луганска, тројица фудбалера Војводине почела су с паковањем за повратак у Србију. Аранђел Стојковић, Миљан Вукадиновић и Немања Човић већ данас јавиће се селектору репрезентације Србије Илији Столици и ставити му се на располагање, а с изабраним тимом састављеним од играча из наше Суперлиге, већ сутра путују на америчку турнеју, током које ће одиграти утакмице са селекцијама Доминиканске Репрублике и САД. Заједно с њима, у Нови Сад се враћа и председник Упрваног одбора црвено-белих Драгољуб Самарџић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести