НОВИЦА МАКСИМОВИЋ (МЛАДОСТ ГАТ) Да и следеће сезоне будемо део елите

АНТАЛИЈА: После пораза од Сегедина (0:2), фудбалери Младости ГАТ остварили су прву победу на припремама у Турској. Новосађани су минималним резултатом савладали Сласк и поправили расположење пред наставак боравка у Анталији, у којој ће да одиграју још два контролна сусрета – 23. јануара против Хирошиме и три дана касније против Пахтакора из Азербејyана.
2
Фото: Младост ГАТ

Вук-Милош Петровић

Од нашег специјалног извештача

Задњи везни Новосађана Новица Максимовић позитивно је оценио досадашње партије своје екипе, која тренутно заузима 15. позицију на табели Суперлиге Србије.

– Против Сегедина смо одиграли са два различита тима у два полувремена. И ту смо играли добро, створили низ шанси, које нисмо искористили, а они су из две контре дали исто толико голова. Утакмица са пољским суперлигашем Сласком била је тврда, али смо могли да постигнемо и више голова. Полако подижемо форму и верујем да ће то све боље да изгледа из утакмице у утакмицу – поручио је Максимовић.

Пред екипом Младости ГАТ је веома захтеван задатак да и следеће године буду у друштву најбољих у српском фудбалу.

– Иако табела показује где смо тренутно, доста смо бодова испустили, промашили неке пенале, стопостотне шансе, добијали голове у последњим минутима и сигурно је да је требало да имамо више бодова. Да се не жалим, појачали смо се добро, значајно променили тим у односу на јесенас. Отишло је 12-13 играча, дошло седам-осам нових и очекујемо још појачања. Из дана у дан смо све јачи.


Значиће нам Саша Марковић

Бивши фудбалер Партизана Саша Марковић пре неколико дана појачао је Младост ГАТ, а Максимовић наводи да ће његов нови саиграч бити одличан додатак екипи.

– Вероватно ће му бити потребно неко време да се спреми. Имамо још две утакмице овде и сигурно да ће добити минутажу. Искусан је играч и значиће нам много. Очекујем од њега добре игре и да га здравље послужи. Ипак, не бих никога издвајао, сви момци који су дошли имају квалитет – рекао је Максимовић.


Новосадски тим примио је 32 гола на 19 утакмица у Суперлиги Србије. Управо томе се посвећује највећа пажња у Анталији.

– Велики проблем у првом делу сезоне био је што смо сваку утакмицу примали један до два гола, минимум. Можда смо мрежу сачували на једну, две утакмице. Превасходно, циљ нам је да унапредимо игру у одбрани. Шансе за гол ће сигурно доћи. Тако смо играли и против Сласка. Изашли смо чврсто, врло дисциплиновано.

На питање о томе да прокоментарише своје партије, Максимовић наводи да му је једна ствар искључиво битна – тимски резултат.

– Никада не стављам себе испред тима. Целу каријеру сам тимски играч, индивидуално ми никад ништа није било битно. Циљ ми је да сачувам тим у Суперлиги, што би и мени било најлепше. Било би лепо када би дошао још неки гол или асистенција, али имамо само једну ствар на памети, а то је да и следеће сезоне будемо део елите – закључио је Новица Максимовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести