Новобечејци успешнији од колега из Бечеја на старту Друге футсал лиге

Старт Друге футсал лиге Србије донео је више радости Новобечејцима, него Бечејцима. Екипа Тисе, клуб с леве стране реке која раздваја два Бечеја, победила је резултатом 3:2 београдски Коњарник, док је Бечеј 2003 претрпео пораз у Београду од Бањице (4:7).
Baraz u beceju
Фото: Dnevnik.rs

- Премијерна утакмица у друголигашкој конкуренцији одиграна је у бразилским амбијенту који су створили гостујући навијачи, а победа је заслужено припала нама и памтићемо је дуго - искрен је био тренер Новобечејаца Иван Блажин. - Повели смо голом Чичића већ у трећем минуту, а на одмор се отишло резултатом 1:1. Гости су већ у другом минуту наставка дошли до предности, а ми смо головима Цекина у 35. минуту изједначили, а онда и стигли до коначних 3:2.

Поред двојице повређених играча Блажина и Виновића, на старту првенствене трке домаћи нису могли да рачунају ни на услуге можда и највећег појачања Чедомира Томчића, јер му његова екипа у великом фудбалу, Слога из Ердевика, није дозволила да игра. То је разлог што ће у руководству Новобечејаца морати да размисле о томе да своје утакмице као домаћини играју понедељком, после наступа фудбалера за своје клубове.

- Нико не воли поразе, али ако се зна да смо минуле сезоне пред својим навијачима изгубили резултатом 0:6 од Сопота, онда је пораз од Бањице 4:7 подношљив - упоређује друголигашке премијере голман Бечејаца Сава Вадаски. - Тренирамо тек месец дана и види се да још нисмо потпуно спремни за тешке окршаје. Треба нам време да прихватимо систем игре који жели да форсира нови тренер Игор Шошо, али радује да смо постизали голове из акција које смо на тренизима увежбавали. Види се да можемо боље, само треба бити стрпљив. Време ради за нас. До пет минута пре краја на семафору је било 5:4, што значи да смо у самом финишу изгубили концентрацију и бодове.

Како ће, вољом жреба, Коњарник у другом колу бити гост са са друге стране Тисе, то се очекује бразилска атмосфера и у Бечеју. Али, за Бечејце то није изненађење, пошто су с Коњарником играли у баражу за попуну Друге футсал лиге Србије, па већ имају искуство с њиховим навијачима. Новобечејци у наредном колу гостују у Ваљеву и играју против експрволигаша РБ-а.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести