Новосађани против Напретка размишљају само о победи

Јесенас у Крушевцу екипа Војводине савладала је Напредак (1:0), голом који је постигао леви бек Стефан Ђорђевић у 58. минуту.
ф
Фото: Ј. Грлић

Имали су, међутим, Новосађани доста проблема како би стигли до победе и није им било ни мало лако да сломе отпор „чарапана“. Данас је на реду нови дуел ова два тима, а улога фаворита припада саставу који предводи тренер Ненад Лалатовић. Бодови су необично важни за црвено-беле, јер нису у наставак првенства резултатски ушли онако како су то планирали, па им се четвртопласирани Чукарички примакао на само два бода заостатка. Уз то, следи им серија тешких утакмица у првенству и Купу Србије, па Никола Дринчић и дружина желе да победом над тимом из Лазаревог града направе леп увод у њу.

- У утакмицу улазимо као велики фаворити, неважно је то да ли победу треба да забележимо с убедљивом или минималном предношћу – рекао је Владан Новевски, млади, 18-годишњи првотимац Војводине и један од момака који крче властити пут на сцени нашег елитног фудбалског такмичења. – За нас је ово круцијална утакмица пред наставак такмичења, посебно због тога што у досадашњем току пролећног дела нисмо узели онолико бодова колико смо то планирали.

Ривали, посебно они који се налазе у доњем делу табеле и воде грчевиту борбу за бег из опасне зоне у којој су тимови који стрепе за опстанак, у Нови Сад долазе оријентисани пре свега на одбрану властитог гола. То, опет, значи да Воша мора да буде наоружана стрпљењем и да на тај начин тражи пут до победе.

-То како ће противничка екипа да изгледа на терену и како ће да игра, њена је ствар. На нама је да што боље одговоримо на то што нас дочека, а сигурно је да би наш рани гол умногоме отворио утакмицу и олакшао нам посао. Ипак, не бих се жалио ни на то да се поготку радујемо и у последњем минуту, јер победа је – победа, а једино нас она интересује.

Правило да двојица бонус играча морају да почну сваку утакмицу, младом фудбалском нараштају свакако прија.

-Да ли ћу бити у стартној постави, то још увек не знам. На свима нама, млађима, је да се спремамо за сваки сусрет као да ћемо бити у првих једанаест, а на тренеру је да одреди почетни састав – додао је Новевски.


Могући тим Војводине

Дуел између Новосађана и Крушевљана судиће Милош Ђорђић из Београда, а помагаће му његови суграђани Драган Богићевић и Милош Мишкељин. Четврти судија биће Андрија Стојановић, такође из Београда.

Могуће је да ће екипа Војводине утакмицу да почне у следећој постави: Н. Симић, Бјековић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Вукадиновић, В. Симић, Новевски, Мркаић.


Иако је, дакле, новосадска „Стара дама“, барем по прогнозама, ближа победи у данашњем сусрету, сигурно је да ће доза опреза морати да буде присутна код њених играча.

-Пред нама је тешка утакмица – упозорио је десни бек Марко Бјековић, још један из млађих првотимаца црвено-белих из Новог Сада. – Напредак је тврда екипа, коју у неколико ранијих сусрета нисмо успевали да победимо убедљивије од гола разлике. Наравно, очекујем да ћемо да освојимо сва три бода, али мораћемо да будемо свесни тога да ће ривал дати све од себе како би покушао да стигне барем до нерешеног исхода.

У екипи Војводине ван екипе тренутно је једино Мирко Топић, који се још увек опоравља од повреде и који би ускоро требао да се придружи саиграчима. На све остале тренер Лалатовић моћи ће да рачуна за данашњи сусрет.

Утакмица Војводина – Напредак игра се на стадиону „Карађорђе“, а почеће у 15.30 часова, уз пренос на ТВ Арена спорт 1.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести