Новосађани сигурно стигли до бодова у дуелу с Јавором

Много бољом игром у првих 45 минута и сигурним вођством од 2:0 фудбалери Војводине скоро рутински одрадили су посао против Јавора и стигли до три важна бода.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Кажемо - скоро, јер су црвено-бели у наставку “спустили гас”, допустивши ривалу да им неколико пута запрети. Међутим, квалитет је био на страни домаћина, па се питање победника није постављало и сада тим тренера Ненада Лалатовића може мирно да се посвети припреми четвртфиналне утакмице Купа Србије, коју у четвртак игра са Спартаком у Суботици.

Од самог почетка утакмице домаћа екипа преузела је конце игре у своје руке, па је први пут запретила већ у 6. минуту, када је у шанси био Зукић, али је голман Лазовић успео лопту да избије у конер. Три минута касније, међутим, на семафору је засијао резултат 1:0. Слабо је при противудару Воше реаговао Павишић, Миодраг Гемовић је то лепо искористио и шутем по земљи затресао мрежу Ивањичана.

Наставили су Лалатовићеви ученици с офанзивом и у 14. минуту у сјајној прилици, после идеалног центаршута Гемовића, нашао се млади Дејан Зукић, али је Лазовић главом (!?) успео да отклони опасност. Новосађани су се, предвођени одличним Николом Дринчићем и Аранђелом Стојковићем, питали за све што се дешавало на терену, па су у 30. минуту дуплирали предност.


Седамдесета Лалина победа 

Тренер Ненад Лалатовић забележио је 70. победу од како води екипу Војводине и по томе најуспешнији је у њеној историји. Уз то, он има и 27 нерешених исхода и 20 пораза, уз  гол-разлику 196:92. Популарни Лала има успешност од 65 одсто, док је други на листи Густав Лехнер са 61 тријумфом у 131 сусрету који је водио с клупе Воше. 


Лепо су комбиновали Човић и Зукић, а млади фудбалер Војводине погодио је супротни угао гола Јавора. Ни ту нису стали расположени, мотивисани и растрчани играчи у црвено-белим дресовима, па је било право чудо оно што је у 33. минуту промашио Гемовић. Сјајно га је пронашао с линије свог казненог простора Петар Бојић, брзоноги играч сам се стуштио ка голу ривала, али је, иако је надмудрио Лазовића, шутирао поред десне стативе.

У наставку су домаћи фудбалери препустили теренску иницијативу тиму из Ивањице, тражећи шансу у брзим противударима. Јавор је све чешће имао лопту у свом поседу, али је тешко долазио до прилика. У 68. минуту могао је предност новосадске екипе да преполови резервиста Звеканов, али је његов ударац повратник на гол Војводине Горан Вуклиш зауставио.

Ритам игре је опао, као да се “Стара дама” задовољила сигурним вођством, па су Ивањичани улагали напор да се некако врате утакмицу, што је љутило тренера Лалатовића. У 86. минуту тукао је из добре позиције Анес Рушевић, али је свој пут лопта завршила изнад пречке гола домаћина.

А. Предојевић

 

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, судија: Стојановић  (Београд). Стрелци: Гемовић у 9. и Зукић у 30. минуту. Жути картони: Зукић, Стојковић (Војводина), тренер Бонџулић (Јавор).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7, Бралић 7, Деветак 7, Ђорђевић 7, Стојковић 7 (Бјековић -), Дринчић 7,5, Човић 7 (Максимовић -), Зукић 7,5 (В. Симић 7), Гемовић 7,5, Бојић 7 (Мркаић -).

ЈАВОР МАТИС: Лазовић 6,5, Јевремовић 6,5, Дукуре 6, Николић 6 (Звеканов 6,5), Луковић 6 (Балабановић -), Маричић 6, Шћепановић 6 (Танко 6), Павишић 6 (Јевтић 6), Илић 6 (Рушевић -), Димитријевић 6.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести