Новосадска лига: Бегечани се не предају

Бачка (Б) - Јединство 2:0 (1:0)
fudbalska lopta
Фото: Tiker

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Леђанац у 29. и Ђаковић у 52. минуту. Жути картони: Роквић, Глишић, Ђаковић (Бачка), Димић (Јединство).

БАЧКА: Мандић, Радосављевић, Тодорић, Карановић, Ђаковић, Милић, Косић (Роквић), Глишић, Леђанац, Трифуновић, Ковачевић.

ЈЕДИНСТВО: Видовић, Зорић, Ковачевић, Пињо, Ђурђевић, Малиновић, Росић, Бубњевић, Филиповић (Р. Тепић), М. Тепић, Димић.

И поред незавидне ситуације и места на табели које не гарантује опстанак екипа из Бегеча се не предаје. Успела је после велике борбе да укњижи победу против екипе из Госпођинаца. У 29. минуту Никола Леђанац донео је предност Бегечанима и са тим резултатом се отишло на одмор.

У наставку је Милош Ђаковић био кобан по голмана Видовића за повећање резултата. Имали су момци тренера Мирослава Лолића неколико лепих прилика да озбиљније угрозе голмана Мандића, а најповољнију нису искористили из казненог ударца у 90. минуту.

М. По.

 

Бачка (Ђ) - Ветерник 1:8 (0:4)

 

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија; Поресић (Тител), стрелци: Рогић у 49. за Бачку, а  Печић у 20. 61. Срдановић у 25. и 40. Ушћумлић у 36. и 70. Томић у 54. и Китић у 84. минуту. Жути картони: Калајyић (Бачка), Турало (Ветерник).

БАЧКА: Радишић 6, Д. Тривуновић 6, Симчевић 7, Вујовић 6 (Топчиов 6), Калајyић 6 (Чегар 6), Игњић 6, Ћирин 6, Марковић 7, Рогић 7, Дејановић 6, Проданов 6.

ВЕТЕРНИК: Ивић 7, Томић 7 (Максовић 7), Швоња 8, Срдановић 7, Ушћумлић 8 (Ђурица 7), Китић 8, Вукаевић 8, Вуковић 7,5, Пећић 8 (Кичит 7), Николић 7,  Турало 8 (Блажић 7).

Лидер не зна за милост па је у Ђурђеву напунио мрежу голмана Радишића. Серију голова започео је Пећић, а до полувремена да се на одмор оде Срдановић два пута и најбољи стрелац Ушћумлић. У наставку је солидну игру другим поготком зачинио Пећић, да би и Томић казнио успавану одбрану домаћих, а до краја меча Ушћумлић је погодио мрежу, а Китић ставио шлаг на торту.

М. По.

 

Омладинац - ТСК 2:5 (0:2)

 

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелци: Пецељ у 76. и Нестеровић у 78. за Омладинац, а Ђанковић у 22. Стричевић у 31. Клаић у 71. и Грдић у 89. и 90. минуту. Жути картони: Несторовић, Пецељ (Омладинац), Солдат, Пашка, Кнежевић, Ђанковић (ТСК).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Несторовић, Ћупина (Бакић), Пецељ, Вујичић, Д. Љ. Зељковић (Ал. Хернаус), Ан. Хернаус, Јанић, Келемен (Томљановић), Стојановић, Бјелобаба (Бјекић)

ТСК: Војводић, Стричевић, Милосављевић, Солдат (Лакош), Кнежевић, Пашка, Николић (Томић), Јовановић (Грдић), Клаић (Богојевић), Ђанковић (Мириловић), Косић.

У игри отвореног гарда претедент за највиши пласман стигао је до убедљиве победе. Искусни Милан Ђанковић је први пронашао пут ка мрежи. Да гости оду на одмор са два гола предности потрудио је Владимир Стричевић. Када је у 71. минуту Дејан Клаић по трећи пут савладао голмана Омладинца мислило се да ће домаћи претрпети катастрофу. Пробудили су се Пецељ и другови и са два гола смањили резултат. Уследио је паклен финиш гостију који су головима резервисте ненада Грдића успели да овере победу, а било је прилика да домаћи у периоду пре голова чак и изједначе резултат.

М. По.

 

ЖСК - Фрушкогорац 3:1 (3:0)

 

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а,  судија: Ћулум (Шајкаш).Стрелци: Којић у 20. (аутогол), Нинковић у 40. Танасић у 45. за Жабаљ, а Лалић у 65. минуту за Фрушкогорац.

ЖСК: Савановић 8, Малић 7, Видовић 7, Ђурђић 7, Yамбас 8, Ушћумлић 8, Танасић 8, Бороја 7, Нинковић 7, Клисара 7, Попов 7.

ФРУШКОГОРАЦ: Медић 6, Сапунџић 6, Којић 6, Шкрбић 6 (Драгојловић 7), Перовић 7, Пекановић 6, Варничић 6, Боројевић 6 (Лалић 7), Вујинић 6, Васојевић 6, Миавец 6.

Жабаљци  су стигли до прве победе овог пролећа на свом терену. Све вредно помена што се тиче фудбалера ЖСК-а десило се у првом делу овог сусрета. Повели су неспретном реакцијом млађаног Радивоја Којића који је погодио сопствену мрежу. У завршници овог дела игре прво је Милош Нинковић дуплирао предност а потом и капитен Аца Танасић голом донео недостижних 3:0.

Гостима је припао наставак у коме су поред гола, који је постигао Слободан Лалић, имали још прилика које нису успели да реализују.

П. Бундало

 

Фрушкогорски партизанСириг 1:0 (1:0)

 

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелац: Антонић у 18. минуту. Жути картони: Клинцов (Фр. Партизан), Грујичић и Брежњак (Сириг).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Девић, Тешановић, Макивић (Јурковић), Клинцов, Антонић, Месарош (Бјелић), Миловановић (Дулић), Симић, Кантар, Чавић (Пролић).

СИРИГ: Кизић, Момчиловић, Вулић, Брежњак, Наранчић, Грујић, Којовић, А. Миловановић, Декић (Ђукић), Радовић, Рајачић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана освојили су три веома важна бода у дуелу са Сиригом. Утакмица је била прилично отворена, јер обе екипе су желеле цео плен, али за нијансу су били бољи домаћи играчи. Већ у 18. минуту црно – бели су повели голом високог Милоша Антонића. Наиме, поуздани Дејан Девић је извео већ препознатљив аут и лопта је дошла до Антонића, који ју је спровео у мрежу. До тог тренутка гости су били мало надмоћнији, а онда су се домаћи тргли и наставили иницијативу. Међутим, н ису успели да погоде мрежу доброг Кизића.

У другом делу наставило се као и у првом, с тим што је ритам убрзан. Имали су Сирижани, негде средином овог дела, да изједначе, али им се испречио одлични голман Стефан Шурлан, који је сјајно интервенисао у два наврата у истом минуту. Буковчани су преузели иницијативу и били веома близу и другом голу. Међутим, остали су на једном, који им је донео жељена три бода.

М. Павловић

 

Футог - Шајкаш 2:1 (1:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Јоргић (Нови Сад), стрелци: Стевановски у 7. и Сакач у 85. за Футог, а Ковачевић у 24. минуту за Шајкаш. Жути картони: Стелкић, Марковић, Стевановски (Футог), Ковачевић, Мајурић, Шовљански, Марцикић (Шајкаш)

ФУТОГ: Марковић, Мир. Бероња, Вулић, Сакач, Тополић (Чепић), Косић (Мило. Латиновић), Сирар, Мих. Бероња (Шобот), Милк. Латиновић, Стевановски, Вуканац (Стелкић).

ШАЈКАШ: Шовљански, Граорац, Ковачев, Алемпић, Мајурић, Марцикић, Станковић, Николаш, Малашевић, Радивојевић.

Фудбалери Футога тешком муком остварили су нову победу. И екипи из Ковиља овај меч био је од велике важности у борби за опстанак. Нажалост, попустила им је концентрација у финишу утакмице, јер су домаћи до победе стигли пет минута пре истека последњег звиждука судије Јоргића.

Одлично су домаћи отворили меч голом Лазара Стевановског, имали прилике да увећају резултат, а онда је Ђорђе Ковачевић успео да савлада Марковића и изједначи резултат. До гола одлуке више од игре и прилика имали су момци тренера Горана Малиновића, али и гости им нису остајали дужни. Да бодови остану у Футогу потрудио се искусни Борис Сакач за велику радост, а тугу гостију.

М. По.

 

Петроварадин - Славија 0:0

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Ћурчић (Тител). Жути каротни: Сурдучки, Шарац, Дервиши, Тодоровић, Радојковић (Петроварадин), Глишић, Беговић, Жакула, Јашовић, Дражић, Убовић, Чавић (Славија). Црвени картон: Радојковић (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Ристивојевић, Шимулија (Будечевић), Момчилов, Торбица (Шавија), Сурдучки (Тодоровић), Павлов (Стефановић), Дервиши, Кнежић, Шпаровић, Радојковић.

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић (Паунић), Ружић, Радовановић, Жакула, Дражић, Глишић (Мисини), Иконић (Ћулум), Остојић (Бркљача), Јашовић (Богданов), Убовић.

Успела је екипа Петроварадина да заустави победничку серију чете са Салајке. Иако су од 49. минута имали играча мање, јер је због другог жутог картона, односно црвеног морао игру да напусти Слободан Радојковић. Домаћи су се одлично организовали и нису дозволили да гости дођу до победе. Мора се одати признање свим играчима Петроварадина на челу са голманом Александром Јовановићем који су успели да сачувају мрежу. Једноставо, у тиму Славије није било расположеног стрелца, а могао је госте да скупо коштају промашаји, јер су и домаћи два пута озбиљно припретили.

М. По.

 

Хајдук - Тител 1:1 (1:1)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука, судија: Станић (Будисава). Стрелци: Срећков и 30. за Хајдук, а Куља у 2. минуту за Тител.

ХАЈДУК: Шарић, Бранчић, Вујичић, Лазић, Петрић, Марковић, Росић, Срећков, Топић, Стјепановић, Микулић.

ТИТЕЛ: Мајор, Фодор, Караташевски, Јованов, Пешевић, Куља, Дорословачки, Милутинов, Грујић (Радаковић), Хорњик, Паунић.

Гости су после првог напада стигли до предности голом капитена Давора Куље, да би домаћин након пола сата игре изједначио резултат, а стрелац је био Здравко Срећков.

До краја резултат се није мењао, за то је било прилика а најповољнију су имали гости у 75. минуту када је голман домаћих, капитен Љубиша Шарић скривио пенал,  а потом одбранио ударац Владимира Радаковића. 

П. Бундало

 

Хајдук - Тител 1:1, Бачка (Б) - Јединство 2:0, Татра - Сусек 5:1, Омладинац - ТСК 2:5, Футог - Шајкаш 2:1, Бачка (Ђ)  - Ветерник 1:8, Петроварадин - Славија 0:0, Фрушкогорски партизан - Сириг 1:0, ЖСК - Фрушкогорац 3:1. 

1. Ветерник       29     24     3      2                   121:18 75 

2. ТСК       29     22     4      3                           73:19   70 

3. Славија 29     16     7      6                           50:25   55 

4. Фрушкогорац 29     14     6      9                  60:41    48 

5. Омладинац    29     12     6      11                 44:45    42 

6. Футог    29     12     6      11                          44:45   42 

7. ЖСК      29     11     9      9                           47:51   42 

8. Јединство      29     11     8      10                  58:47   41 

9. Татра    29     12     5      12                        48:46     41

10. Фр. партизан        29     12     4      13         47:48    40

11. Сириг  29     12     4      13                         35:39    40

12. Петроварадин      29     11     6      12         42:46    39

13. Шајкаш       29     11     5      13                 48:47    38

14. Бачка (Ђ)    29     9      10     10                 46:49    37

15. Бачка (Б)     29     9      4      16                 31:55    31

16. Тител  29     7      5      17                         40:75    26

17. Сусек  29     3      5      21                        31:95     14

18. Хајдук 29     2      5      22                        17:91     11

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести