НОВОСАДСКА ЛИГА Комшијама по бод у Ковиљу

Шајкаш - Југовић 1:1 (0:0)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 250, судија: Акин (Футог), стрелци: Веселиновић у 75. (из пенала) за Шајкаш, а Николић у 63. минуту за Југовић. Жути картони: Павков, Заов, Мајурић, Карас (Шајкаш), Срдић, Вукелић, Рис, Малешевић, Бабић (Југовић). Црвени картони: Павков, Карас (Шајкаш), Бабић (Југовић).

ШАЈКАШ: Мандић, Гојков, Павлов, Живанов (Панић), Заов, Мајурић, Карас, Станковић (Котуљаћ), Веселиновић, Николаш (Ковачевић), Играчев (Миловановић).

ЈУГОВИЋ: Ковачевић, Черњак, Срдић, Вулетић, Сукара (Пантелић), Вукелић, Ђекић (Јевтић), Симикић (Николић), Рис, Малешевић, Бабић.

Комшије су после дугог времена играли првенствени меч и наравно, било је доста варница, али на крају утакмице је завршена без победника. Повели су гости преко Николића у другом делу сусрета, а десетак минута касније после пенала изједначио је најискуснији играч Шајкаша Стеван Веселиновић који је савладао Немању Ковачевића. И једни и други су могли до три бода, а на крају се чини да је крајњи резултат реалан.        С. Г.

Фрушкогорац - Динамо 2:2 (1:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 150, судија9 Каплијев (Нови Сад), стрелци: Богданов у 45. Драгојловић у 68. (из пенала), за Фрушкогорац, а  Сладић у 14. и Цвијић у 55. минуту за Динамо. Жути картони: Ђаковић, Панић, Сабо (Динамо).

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Петровић Ушумлић (Бранков), Перовић, Туцаков, Драгојловић, Јевтић, Сапунџић (Адамек), Милојевић, Богданов, Радаковић.

ДИНАМО: Мартиновић, Ђаковић, Поткоњак (Дубравац), Цвијић (Грујић), Суботин, И. Панић, Сладић (Станимировић), Митрић (Мишкић), Р. Панић, Сабо, Прерадовић (Илић).

Фудбалери Динама из Будисаве изненадили су Каменичане и били близу освојања три бода. Два пута су гости водили, али упорни домаћи фудбалери су на крају ипак успели да освоје бод и то захваљујићи Драгојливћу који је искористио пенал.

А. Р.

Борац - ЖСК 0:0

НОВИ САД: Игралиште Борца, гледалаца 120, судија: Ћурчић (Тител). Жути картони: Ђаковић, Караћ (БОрац7.

БОРАЦ: Тошић, Видовић, Берић, Ђорђијевски (Крстић), Јашовић, Папрић, Поповић, Димић (Ђаковић), Марић, Тодоровић (Караћ),  Коларов (Добрињац).

ЖСК: Савановић, Марков, Тривуновић, Димић, Џамбас, Бороја, Богдановић (Мирић), Ђурђић, Нинковић, Клисара, Лазендић (Видовић).

Више се очекивало у утакмици између Борца и ЖСК-а из Жабља. Играло се на средини терена и једни и други су имали само неколико прилика али голмани Тошић и Савановић су били на висини задатка.

М. Н.

Јединство - ТСК 2:2 (1:0)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, гледалаца 200. Судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Ђурђевић у 25. и Бубњевић у 74. (из пенала). за Јединство, а Татић у 49. и Стричевић у 59. (из пенала) за ТСК. Жути картони: Крстић, Станчевић, М. Тепић (Јединство), Стричевић,  Пролић, Ваисавјевић. Пинтош ( ТСК).

ЈЕДИНСТВО: Поић, 7, П. Ђурђевић 7, Медић 7, Вечански 6, Ковачевић 7, Станчић 6 (Р. Тепић), У.Ђурђевић. 7 (Зорић), Малиновић 7, Бубњевић 7, Крстић 8 (Росић), М.Тепић 6.

ТСК: Перишић 7, Пимтош 6, Лахош 7, Стричевић, 7, Радичић 6, Ваисавјевић 7, Татић 6, Обрадовић 7 ( Варга), Пролић 6, Томић 6, Николић 7 (Богојевић).

Госпођинчани су освојили само бод против комшија из Темерина, али Јединство је атаковао на гол ривала свих 90 минута. Било је безброј прилика. Гости су показаи срчаност  и жељу за победом. У 55. минуту Вечански  је побегао свом чувару, изашао сам пред гомана али је необјашњиво шутирао поред стативе. Два гола су постигнута из оправдано досуђених пенала. Малиновић је у 59, минуту покосио противничког играча у свом шеснаестерцу, а Стричевић је био неумољив. Јединство је морало да спашава бод, и у тој брзопетости доста шанси је отишло у неповрат. Изједначење је стиго у 74. минуту када је Бубњевић савладао Перишића са 11 метара. У последњим секундима утакмице Раде Тепић је имао добру приилку, али је био за мало непрецизан.

З. Сиришки 

Футог - Славија 0:2 (0:2)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Гргуровић (Петроварадин), стрелци: Гајић у 43. и Кућенић у 44. минуту.

ФУТОГ: Зорић, Мир. Бероња, Вулић, Милаковић, Драгутиновић (Латиновић), Тодорић, Чепић, Меселџија, Сирар (Гери), Мартић, Мих. Бероња.

СЛАВИЈА: Алексић, Паунић, Гајић, Јањић, Стајић, Воларевић (Убовић), Божовић, Ружић, Ферати, Ђанковић (Вучковић), Кућенич.

После велике борбе Салајчани су успели да освоје вредне бодове у Футогу. Прво је Дејан Гајић погодио мрежу Велибора Зорића, а минут касније и Данијел Кућенич се уписао у листу стрелаца. Могли су домаћини и до поготка, али је на голу Славије био је Дамјан Алексић.

Г. К.

Татра - Бачка (Ђ) 2:1 (1:1)

КИСАЧ: ИГралиште Татре, гледалаца 150, судија: Јуришић (Нови Сад), стрелци: Пекић у 35. и Ожваг у 87. за Татру, а Дејановић у 18. минуту (из пенала) за Бачку. Жути картони: Ђорђевић, Апић (Татра), Вујовић, Дејановић (Бачка).

ТАТРА: Костуранов, Ђоршђевић (Петровић), Живановић, Радин (Маројевић), Мијић, Лаковић, Пекић, Грубовић, Свитић (Ожват), Шмит (Ђаковић), Апић.

БАЧКА: Нем. Игњић, Д. Тривуновић, Ћирин, Ненад Игњић, Вујовић, Д. Тривуновић, Дангубић, Максимовић, С. Тривуновић (Миловац), Дејановић, Д. Тривуновић.

Тек у финишу меча Кисачани су стигли до победе против тврде екипе Бачке. Већем делу сусрета се водила равноправна игра, а гости су повели у 18. минуту после пенала, Стефан Дејановић је успео да савлада голмана домаћих Костуранова. Пекић је петнаестак минута касније, а када се чинило да ће се уткамица завршити нерешеним резултатом, резервиста Ожват је савладао Игњића.    

С. О.

Петроварадин -Омалдинац 0:1 (0:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Станић (Будисава), стрелац: Ђукановић у 78. минут. Жути картони: Павков, Рогановић (Петроварадин), Бакић, Ђукановић (Омладинац). Црвени картон: Рогановић (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Поповић, Гардиновачки (Влајнић), Будечевић, Павков, Проле, Рогановић, Алексић (Коска), Кнежић, Мудрић, Шимурија, Муратовић (Сендерак).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Мартиновић, Савић, Пецељ, Вујичић, Максимовић, А. Хернаус (Јокић), Суботић (Ален Хернаус), Бакић (Зечевић), Дубачкич (Зељковић), О. Ђукановић (М. Ђукановић).

Изненађење у Петроварадину. Фудбалери из Степановићева после велике борбе успели су да савладају екипу Петроварадина и тако направе велики корак ка средини табеле. Једини погодак је постигао Огњен Ђуакновић у 78. минуту, а после гола Петроварадинци су покушавали да изједначе резултат али нису успели да савлдају врло добро Мићу Вулина.     

С. К.

Фрушкогорски партизан – Црвена звезда 1:0 (0:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 150, судија: Кизић (Нови Сад). Стрелац: В. Девић у 50. минуту.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Макивић (Бјелић), Клинцов, Антонић, В. Девић, Живковић (Томљановић), Чавић (Беатовић), Д. Девић, Пролић, Дулић, Малиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шовљански, Марковић, Д. Марковић, Шаренац, Ћулум, Хајризи, Роксандић, М. Марковић, Лепојевић, Срдановић (Станковић), Мудри (Николић).

Фудбалери Фрушкогорског партизана су на старту пролећног дела првенства постигли два гола, а освојили шест бодова. То је велика ствар за њих у борби за опстанак. Овога пута су као домаћини савладали новосадску Црвену звезду. Утакмица је била изузетно брза, с много акција и шанси на обе стране и овакав фудбал привлачи навијаче, јер неизвесност је оно што спорт чини лепим и привлачним. Оба састава играла су брзо и оштро, али одлични судија Кизић није доделио ни један картон.

У првом делу гости су играли организованије, али никако нису успели да дођу до циља. У другом полувремену домаћи су заиграли организованије и то је уродило плодом, јер у 50. минуту су, голом одличног Владимира Девића, повели 1:0. Ритам није попустио и чини се да су Буковчани били предузимљивији, али истицао се голман гостију Душан Шовљански. Ни млади састав црвено – белих није попуштао и мало је недостајало да освоје бод. Међутим, истакао се домаћи голман Стефан Шурлан.   

М. Павловић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести