Новосадска лига: Темеринци до победе с пенала

Шајкаш - ТСК 0:1 (0:1)
с
Фото: Приватна архива/Екипа Петроварадина

КОВИЉ:  Игралиште у Ади,  судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелац: Пуповац у 21. (из пенала) минуту. Жути картони: Мајурић, Вујиновић (Шајкаш), Кнежевић, Милосављевић (ТСК).

ШАЈКАШ: Шовљански, Вујиновић (Ковачев), Павков, Алемпић, Медић, Мајурић, Марцикић, Ковачевић, Станковић (Граорац), Николаш (Рулић), Тривуновић.

ТСК: Војводић, Солдат, Варга, Милосављевић, Кнежевић, Паска, Недељковић (Гргић), Пуповац, Јовановић (Николић), Ђанковић, Косић.

Иако су Ковиљчани имали велику жељу да зауставе екипу из Темерина на крају нису успели. У 21. минуту домаћи су жестоко протествовали на одлуку судију Драгољевића да покаже на белу тачку. Јово Пуповац с линије  пенала преварио је одличног голмана Душана Шовљанског.

Покушавали су Ковиљчани да дођу до изједначења, нападали су, а гости су прилику вребали из контранапада. Поново су домаћи упутили оштре протесте, јер се пиштаљка судије Драгољевића није огласила после прекршаја над Марцикићем.        

М. По.

Фрушкогорски партизан – Омладинац 1:1 (0:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Кукуда (Петроварадин). Стрелци: Чергић у 59. за Фрушкогорски партизан, а Бакић у 82. минуту за Омладинац. Жути картони: Симић и Девић (Фрушкогорски партизан), Пецељ (Омладинац). Црвени картон: Париповић (Омладинац).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић (Антонић), Д. Девић, Симић, Тешановић, Антонић, Гаитасис (Подрашчанин), Дулић, Миловановић (Бабић), Чергић (Грубишић), Месарош, Чавић.

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Бјелобаба (Стојановић), Ћупина, Пецељ, Вујичић, Преведен, Ан. Ернаус (Гавранчић), Јанић,Суботић, Зељковић, Бакић (Париповић).

Уместо да напуне мрежу гостију из Степанивићева, јер су имали сијасет шански, Буковчани су освојили само бод. Истина, домаћи су изашли без шесторице стандардних играча, због казни, или повреда, али су и том подмлађеном саставу могли да се радују. Међутим, да је судија Кукуда досудио очигледан једанаестерац за црно-беле, ко зна шта би се догодило. А и гостујући играчи су казали да је казнени ударац постојао. Нападали су домаћи у таласима и на полувреме се отишло без лопти у мрежи обеју екипа. Ипак, у 52. минуту, прецизан је био Страхиња Чергић и погодио за 1:0. На почетку другог дела игре гости су заиграли чвршће и јуришали на гол Перића. Ипак, Буковчани су их зауставили, а онда, у 82. минуту, погодио је Максим Бакић за 1:1. Уместо њега ушао је снажни Париповић и у налету, у борби за лопту, повредио је домаћег голмана Бошка Перића, који је морао у болницу, а на гол је стао играч Милош Антонић.   

М. Павловић

Петроварадин - Футог 1:1 (0:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Каплиојев (Нови Сад), стрелци: Коска у 76. за Петроварадин, а Сакач у 84. минуту за Футог. Жути картони: Коска, Поповић (Петроварадин), Сакач, Стевановски (Футог).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Шавија (Радојковић), Ристивојевић, Шимулија, Кнежић, Павлов (Мудрић), Дермиши, Стефановић (Поповић), Торбица (Шпаровић), Шарац, Коска.

ФУТОГ: Марковић, Вујић, Барачанин, Црепуља, Сакач, Тополић (Милован Латиновић), Стевановски, Чепић, Косић (Самарyија), Мил. Латиновић, Вуковић.

У утакмици између Петроварадина и Футога није било победника. Оба тима у меч су ушла са намером да у отвореној игри дођу до предности. Није им то у првих 45. минута успело и поред неколико прилика. Четрнаест минута пре краја Душан Коска донео је предност екипи домаћина. Нису се Футожани предавали, успели су шест минута пре краја да голом Бориса Сакача изједначе и однесу бод.

        М. По. 

Ветерник - Сусек 4:1 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Ушћумлић у 26. 65. и 77. и Печић у 64. за Ветерник, а Шовљански у 50. минуту за Сусек. Жути картони: Томић (Ветерник), Морина, Ћупић, Целин (Сусек).

ВЕТЕРНИК: Маровић, Томић, Швоња, Срдановић (Ђурић), Ушћумлић, Китић (Чичић), Вуковић, Печић (Блажић), Мркић, Николић (Митровић), Турало (Чалија).

СУСЕК: Лемић, Шовљански, Драмаку, Ћупић (Топић), Рапић, Берић, Шодић (Увачек), Морина (Благојевић), Целин (Јованов), Губеренић (Крстић), Старчевић.

Брзо се лидер Новосадске лиге Ветерник опоравио од неочекиваног  пораза на премијери у Госпођинцима. Плели су момци тренера Бобана Дашића мрежу пред голом екипе из Сусека да би у 26. минуту Алекса Ушћумлић пронашао пут ка мрежи. И поред неколико прилика на одмор се отишло минималном предношћу плаво-белих.

У наставку су гости преко Ђорђа Шовљанског су успели да изједначе резултат. Брзо су се Ветерничани пренули, па је новајлија у редовима Душан Печић поново довео до предности. На сцену је минут касније ступио другим голом Алекса Ушћумлић који се трећим голом у 77. минуту потрудио за убедљиву победу.  

М. По.

Бачка (Ђ) - Тител 1:1 (0:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Ковачевић (Будисава), стрелци: Рогић у 51. за Бачку, а Јованов у 65. минуту за Тител. Жути картони: Ме. Тривуновић, Дејановић, Балог (Бачка), Радаковић, Радин, Пешевић (Тител).

БАЧКА: Смољан 7, Свирчевић 7, Ћирин 7, Балог 7 (У. Тривуновић), Ме. Тривуновић 7, Дангубић 7 (Сл. Тривуновић 7), Ж. Тривуновић 8, Марковић 7, Рогић 7 (Игњић), Дејановић 7, Проданов 7.

ТИТЕЛ: Мајор 7, Фодор 7, Хорњак 7 (Синани 7), Суботин 7, Јованов 7, Радин 7, Куља 7, Дорословачки 7, Радаковић 7, Милутинов 6 (Пешевић), Пауновић 6.

У првом полувремену сва настојана Ђурђевчана да дођу до предности завршавала су се испред казненог простора одличне екипе Титела. У наставку су домаћи успели да дођу до предности, после слободног ударца Дејановића, Рогић се нашао на правом месту и савладао Мајора. Пробудили су се гости, па су свим силама покушали да дођу до изједначења, да се нису предали потврдио је шутем Радин уз погођену пречку.

Успели су Титељани да дођу до поравнања након корнера, Јованов је био на правом месту да свлада Смољана, што се испоставило да је био и гол за коначан резултат.       

М. По.

Славија - Јединство (Г) 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Радиновић (Беочин), стрелци: Ферати у 45. за Славију, а Филиповић у 75. минуту за Јединство. Жути картони: Бркљача, Беговић, Дражић, Јашовић (Славија), Ђурђевић, Тепић (Јединство). Црвени картони: Ињо и представник Јединства Пантић.

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић, Стајић, Жакула, Дражић, Радовановић, Иконић (Остојић), Ферати, Бркљача (Вучковић), Ружић (Стојчић), Јашовић).

ЈЕДИНСТВО: Видовић, Зорић, Драгољевић, Ковачевић, Ињо, Тепић, Ђурђевић (Филиповић), Малиновић, Росић, Бубњевић, Тепић (Стојисављевић).

Наставила је екипа са Салајка распродају бодова код куће. Знали су домаћини да пред собом имају тежак посао, поготово што су се Госпођинчани свим расположивим средствима трудили да остану непоражени. У судијској надокнади првог дела на пас Стефана Радовановића између одбране гостију устрчао је Един Ферати и савладао Видовића.

Када је резервиста Ђорђе Филиповић петнаест минута пре краја успео да казни грешку домаћина гости су се свим средствима служили да сачувају капитал. Унела се нервоза у редове момака тренера Шипке који су брзоплетим акцијама помогли да резултат остане нерешен.

        М. По.

Сириг – Хајдук (Ч) 3:1 (0:1)

СИРИГ: Спортски центар Препород, судија: Љубица Полић (Ченеј), стрелци: Којовић у 63, Рајачић у 65. и Ивковић у 80. за Сириг, Стјепановић у 35. минуту за Хајдук, жути картони: Митровић, Грујичић, Брежњак (Сириг), Р. Самоловац, Стјепановић, Николић (Хајдук)

СИРИГ: Кизић 8, Вулић 7, Јелић 7, Ивковић 8, Васић 7, Грујичић 8, Којовић 8 (С. Ђукић - ), Миловановић 7, Брежњак 7 (Момчиловић - ), Митровић 7 (Ј. Ђукић - ), Рајачић 8.

ХАЈДУК (Ч): Шарић 6, Петрић 6 (Мићић - ), Николић 6 (Бранчић 6), Срећков 6, Лазић 6, Марковић 6, Росић 6, Стјепановић 7 (Миловановић - ), Р. Самоловац 6, П. Самоловац 6, Тепић 6. Остаће тајна шта је у полувремену, у свлачионици, својим пуленима рекао искусни тренерски вук Небојша Вулић, али мотивациони говор је покренуо подмлађену екипу Сирига, па је успела да преокрене резултат.   

М. Менићанин

Фрушкогорац- Бачка (Б) 4:3 (2:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралише Фрушкогорца, судија: Миленковић (Футог), стрелци: Јевтић у 22. Лукаја у 39. 57. и 62. за Фрушкогорац, а Леђанац у 25. 67. и 90. минуту за Бачку. Жути картони: Милојевић (Фрушкогорац), Милић (Бачка).

ФРУШКОГОРАЦ: Сл. Лалић, Сапунџић, Васојевић (Личина), Драгојловић, Кукурузовић, Шкрбић (Старовлах), Јевтић, Бакош (Варничић), Милојевић, Лукаја (Пановић), Ср. Лалић.

БАЧКА: Мандић, Радосављевић, Павлов, Карановић, Тодорић (Ђаковић), Милић, Косић (Софранин), Роквић (Васиљевић), Леђанац, Трифуновић, Ковачевић.

Екипа Фрушкогорца освојила је вредне бодове. У оба табора била су расположена двојица играча, код домаћих Раде Лукаја, а код гостију Никола Леђанац постигли су по три поготка.

М. По.

ЖСК - Татра 1:2 (0:0)

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а, судија: Шарић (Нови Сад). Стрелци: Д. Марков у 47. за ЖСК, а Свитић у 48. и Пожарев у 83. минуту  за Татру. Жути картони: М. Марков, Кронић (ЖСК), а Берић и  Стојшић (Татра).

ЖСК: Бајт 7, Зекоња 7, Бојчук 7, М. Марков 7, Yамбас 7, Танасић 7, Круљ 7 (Лукић), Бороја 7, Д. Марков 7, Клисара 7, Кронић 7.

ТАТРА: Попин 8, Берић 7, Мрђеновић 7, Петровић 7, Живановић 7, Дувњак 7, Пожарев 7, Ветеха (Стојшић 7), Зукић 8, Граховац 7 (Радин), Свитић 7.    

П. Бундало

Бачка (Ђ) - Тител 1:1, Петроварадин - Футог 1:1, Фрушкогорски партизан - Омладинац 1:1, ЖСК - Татра 1:2, Фрушкогорац - Бачка (Б) 4:3, Сириг - Хајдук 3:1, Славија - Јединство 1:1, Ветерник - Сусек 4:1, Шајкаш - ТСК 0:1.  

1. Ветерник       19     15     2      2      78:13        47  

2. ТСК       19     14     4      1      46:9  46  

3. Фрушког.      19     10     5      4      46:23        35  

4. Сириг    19     11     2      6      28:15        35  

5. ЖСК      19     9      7      3      41:31        34  

6. Бачка (Ђ)      19     9      6      4      34:18        33  

7. Фр. партизан 19     10     3      6      40:31        33  

8. Славија 19     9      5      5      36:22        32  

9. Петроварадин        19     8      4      7      27:26        28

10. Шајкаш       19     8      3      8      39:29        27

11. Јединство    19     7      5      7      40:33        26

12. Омладинац   19     7      5      7      28:27        26

13. Футог  19     6      4      9      29:35        22

14. Бачка (Б)     19     4      4      11     18:39        16

15. Татра  19     4      4      11     19:41        16

16. Тител  19     4      3      12     24:59        15

17. Сусек  19     1      3      15     20:74        6

18. Хајдук 19     0      1      18     8:76  1

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести