НОВОСАДСКА ЛИГА Темеринци пали у Буковцу

Фрушкогорски партизан – ТСК 1:0 (0:0)
2
Фото: З. Сиришки

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 100, судија: Јуришић (Нови Сад). Стрелац: Чергић у 90. минуту. Жути картони: Томљановић (Фрушкогорски партизан),  Обрадовић и Лахош (ТСК)

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Георгијевић, Д. Девић, Томљановић, Антонић, Клинцов, В. Девић, Дулић, Чергић, Пролић (Грубишић), Кантар, Малиновић.

ТСК: Пешић, Лахош, Стричевић, З. ВЛаисављевић, Татић (Романов), Пашка, Обрадовић (Ковачевић), Варга, Клајић, Радичевић, Б. Пролић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана су у дуелу с Темеринцима славили с 1:0 и освојили три нова бода у борби за опстанак. Била је то велика победа Буковчана, која је постигнута у 90. минуту. После утакмице славље је дуго трајало.

Гости су кренули офанзивније на почетку, али у 10. минуту Томљановић и Владимир Девић су одиграли дупли пас и Пешић је једва одбранио. Имали су домаћи још прилика преко Чергића, Дејана Девића и шут Луке Дулића, који је голман гостију једва укротио. Друго полувреме домаћи су кренули офанзивније, али гости су имали изузетну шанску у 87. минуту. Међутим, на петерцу су оклизнуо Клајић и све је отишло у пропаст. Ипак. Исплатили су се јуриши домаћих и у 90. минуту, после изведеног аута Дејана Девића, у гужви се лопте докопао искусни Страхиња Чергић и послао је на право место за победу црно – белих.       

М. Павловић

Борац - Славија 0:6 (0:2)

НОВИ САД: Игралиште Борца, гледалаца 300, судија: Гргуревић (Петроварадин), стрелци: Ферати у 10. Чанковић у 17. Асани у 66. и 70. Јашовић у 80. и 85. минуту Жути картони: Ђорђијевски, Берић (Борац), Убовић (Славија).

БОРАЦ: Тошић, Ђоршијевски, Тодоровић, Берић, Видовић, Крстић, Ђаковић, Марић, Поповић, Коларов, Прпрић.

СЛАВИЈА: Чавић, Жакула, Ружић, Дражић, Јашовић, Убовић, Јанић, Ђанковић, Ферати, Асани, Кученич.

Салајчани су наставили са сјајним играма и до врха напунили мрежу комшија са Клисе. Све је решено у првих двадетака минута када је Ферати погодио мрежу. У другом делу убојити су били Асани и Јашовић.

Ж. Л.

Шајкаш - Црвена звезда 6:3 (2:0)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца око 150, судија: Влајић (Буковац), стрелци: Станковић у 8. Веселиновић у 37. (из пенала), Карас у 65. и 85. Живанов у 75. Ковачевић у 82. за Шајкаш, а Марковић у 10. Станковић у 25. и 32. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Алемпић, Николаш, Живанов, Рулић (Шајкаш), Марковић, Шаренац (Црвена звезда). Црвени картон: Рулић (Шајкаш).

ШАЈКАШ: Мандић, Гојков, Павков, Алемпић, Заов, Мајурић (Живанов), Котуљач (Милановић), Карас, Веселиновић (Малешевић), Николаш, Станковић (Ковачевић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шовљански, Ма. Марковић (Мудри), Лепојевић (Николић), Шаренац, Д. Марковић, Мат. Марковић (Милак), Рокандић, Срдановић, Станковић, Ћулум, Хајризи.

Гости из Видовданског насеља били су бољи у првом делу и повели. Упорни Ковиљчани су у наставку успели да преокрену резултат а у финишу утакмице и до убедљиве победе.     

Г. К.

Јединство - Фрушкогорац 2:4 (0:1)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, гледалаца 80, судија Станић (Будисава). Стрелци: Миавец у 75. и Вечански у 80. за Јединство, а  Драгојловић у 33, Радаковић у 59, Н. Сапунyић у 62. и Адамек у 65. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Гарић (Јединство),  Радаковић, Сапунyић и Медић (Фрушкогорац).

ЈЕДИНСТВО: Р. Тепић 7, Ђурђевић 5, Медић 6, Зорић 5,  Драгољевић 6, Вечански 6, Ковачевић 5, Виторац 5, Маиновић 6, Гарић 5 (Росић), (Миавец), Крстић 6.

ФРУШКОГОРАЦ: Медић 7, Бранковић 6 (Петровић), Ушчумлић 7, Петровић 8, Туцаков 8, Драгојовић 8, Јевтић 7, Н.Сапунyић 7, Адамек 7, (Кукурузовић), Богданов 7, (В. Сапунyић), Радаковић 6.

Ефектним голом из слободног ударца са 30 метара, Драгојловић је Јединству дао до знања да имају веома мале шансе да у овом дуелу траже бодове спаса. Фрушкогорац је одиграо рутински и школски перфектно, тако да је Јединство највећи део утакмице играо подређену улогу.

З. Сиришки

Футог - Динамо 3:2 (2:2)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледаца 100, судија: Пантић (Нови Сад), стрелци: Стевановски у 8. Чепић у 15. и Сакач у 47. за Футог, а Сабо у 22. и Мишкић у 37. минуту за Динамо. Жути картони: Карановић, Стевановски, Сирар (Футог), Илић, Сабо (Динамо).

ФУТОГ: Марковић, Бероња, Вулић, Карановић, Драгутиновић, Сакач, Стевановски, Чепић, Меселyија (Ардалић), Сирар, Мартић (Тополић).

ДИНАМО: Мартиновић, Ђаковић, Поткоњак (Станимировић), Цвијић, Суботин, Пејаковић, Илић, Сладић, Дубравац (Прерадовић), Сабо (Пешић), Мишкић (Грујић).

Футожани су после петнаестак минута имали предност од два гола, а упорни гости из Будисаве су успели да изједначе резултат. На почетку другог половремена Сакач је постигао погодак за Футог и чинило се да ће се мреже и даље трести, међутим, до краја сусрета није било пободака, па су домаћи забележили минималну победу.

В. Т.

Петроварадин - ЖСК 2:2 (1:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Миловановић (Нови Сад), стрелци: Павлов у 2. и Кнежић у 70. за Петроварадин, а Пињо у 66. и Yамбас у 94. минуту за ЖСК. Жути картони: Гардиновачки, Васић, Мудрић, Радојковић (Петроварадин), Димић, Yамбас, Савановић (ЖСК). Црвени картон: Димић (ЖСК).

ПЕТРОВАРАДИН: Зељко, Будичевић, Гардиновачки, Станишић (Кнежић), Проле, Васић, Павлов, Муратовић (Влајнић), Мудрић (Степановић), Поповић, Радојковић.

ЖСК: Савановић, Марков, Н. Тривуновић (Лазендић), Димић, Yамбас, Ушћумлић, Пињо, Ђурђић, Нинковић, Клисара (Бороја), Кронић (Т. Тривуновић).

Права драма у Петроварадину. Домаћи су све до четвртог минута надокнаде имали су предност. Међутим, гости од 75. минута играли са играчем мање успели су да изједначе преко Тихомира Yамбаса и однесу у Жабаљ вредан бод.       

Р. С.

Татра - Југовић 5:0 (3:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 200, судија: Николаш (Нови Сад), стрелци: Пекић у 11. Маројевић у 32. и 43. Ожват у 51. и Мушикић у 85. минуту.

ТАТРА: Костуранов, Петровић (Мушикић), Живановић, Мијић, Лаковић, Пекић (Радин), Маројевић, Грубовић (Ђаковић), Врховац, Свитић (Ђорђевић), Апић.

ЈУГОВИЋ: Загорчић, Черњак, Срдић, Филиповић, Злојутро, Бабић, Пантелић, Симикић, Николић, Рис, Вукелић.

Фудбалери Татре су наставили добрим партијама и лако су савладали екипу Југовића која је у Кисач стигла само са 11 фудбалера.      

А. З.

Омладинац - Бачка (Ђ) 2:2 (1:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалац 100, судиа: Ћурчић (Тител), стрелци: Жежељ у 38. и Ален Хенаус у 65. за Омалдинац, а Рогић у 59. и Ненад Игњић у 61. минуту за Бачку. Жути картони: Савић, Ђукановић, Жежељ (Омладинац), Д. Тривуновић, Дејановић (Бачка). Црвени картон: Немања Игњић (Бачка).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Мартиновић, Савић, Пецељ, Вујичић, Максимовић, Андреј Хернаус, Стојановић (Зечевић), Жежељ, Дубачкић (Келемен), Ђукановић (Ален Хернасу).

БАЧКА: Немања Игњић, Д. Тривуновић, Дангубић, Балог, Ј. Вујовић, Д. Тривуновић, Ненад Игњић, С. Вујовић (Радишић), Рогић, Дејановић, Д. Тривуновић.

Могли су домаћи да победе јер су од 49. минута имали играча више, када је Немања Игњић добио црвени картон.Гости су са десеторицом фудбалера успели у другом делу да преокрену резултат, међутим, Ален Хенаус је у 65. минуту погодио мрежу Радишића који је заменио на голу Немању Игњића и један бод је ипак остао у Степановићеву.

Р. А.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести