Од сутра у Новосадском шаховском клубу: Полуфинале првенства Града

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са Новосадским шаховским клубом, организује полуфинални турнир 88.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Појединачног првенства Новог Сада. Турнир ће се играти у просторијама НШК-а (улици Николе Пашића бр. 26) од 4. до 18. октобра. Право учешћа имају сви заинтересовани играчи са ФИДЕ рејтингом мањим од 2200, као и играчи без рејтинга. Турнир ће се играти у девет кола по Швајцарском систему и уз компјутерско паровање. Темпо игре је 90 минута по играчу плус 30 секунди бонификације за сваки одигран потез почевши од првог. Редовна кола играју се уторком, средом, четвртком и петком од 19 часова, а улаз је слободан.

Сви такмичари морају бити регистровани играчи клубова Шаховског савеза Новог Сада или да су на неки други начин везани за Нови Сад (станују, раде, или се школују у Новом Саду). Директно право учешћа у финалу имају: четворица првопласираних са 87. Првенства, сви ранији прваци града, играчи са титулом мајстора или вишом, играчи са ФИДЕ рејтингом 2200 и вишим (важи листа од 1. октобра 2019. године), као и петнаест првопласираних са овог полуфиналног турнира. Играчи који имају ФИДЕ рејтинг мањи од 2200, а имају право учешћа у финалу по неком другом основу, немају право учешћа на полуфиналном турниру.

Наградни фонд износи 40.000 динара и расподељен је на пет редовних и две специјалне награде Поред новчаних награда, победнику турнира припада и пехар, док три првопласирана играча добијају и медаље.

Уписнина износи 2.000 динара и уплаћује се пре почетка турнира. Пријаве се примају до сутра у 14 часова, када се листа закључује. Пријаве се врше уписом на листи истакнутој у НШК-у или на телефоне: 021/452-632, 060/0211199, 060/0400807. Пријављени играч који се не појави на отварању турнира, а не откаже своју пријаву, биће санкционисан. Уколико се пријави више од 40 играча, колики је капацитет сале, предност имају раније пријављени. Организатор обезбеђује дигиталне сатове и шаховске гарнитуре. Отварање тунира обавиће се у петак у 19 часова.

И. Узелац

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести