Одгођена утакмица осмине финала Купа Србије: Звезда се намучила на Бањици

Победом над Радом, фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Водила се велика борба на Бањици, утакмица је могла и другачије да се заврши, али су ученици тренера Дејана Станковића на крају били спретнији и заслужено славили.

Већ у 4. минуту на семафору је стајао резултат 1:0 за Рад. Радуновић је с ивице казненог простора снажно шутирао и савладао Поповића.  Звезда је потом преузела иницијативу и у 17. минуту изједначила. Стрелац је био Спиридоновић, који је савладао голмана Марковића прецизним ударцем с 18 метара.

Потпуни резултатски преокрет могао је да донесе Павков, али је чувар мреже « грађевинара » одлично интервенисао, као о нешто касније, када је сигуран био и после одличног слободног ударца Спиридоновића. У финишу полувремена домаћин се тргао, али опет је Звезда била опаснија. Велику прилику имао је Боаћи, који је шутирао поред гола. На одмор се, ипа, могло отићи и с вођством Рада, али је шут Газиводе изблокирао Дегенек.

У наставку први је поново запретио домаћин. Газивода је с десна центрирао, а Тучевић је са само неколико метара шутирао поред гола. У 60. минуту шампион је стигао до вођства. Радуловић је одлично прошао по левој страни, одиграо до Крстовића, а овај је постигао други гол за своју екипу. Који минут касније, Гајић је могао да реши све дилеме, али је био непрецизан.

До краја утакмице било је прилика на обе стране, али је Црвена звзеда сачувала вођство и очекивано се пласирала у четвртфинале Купа Србије.

И. Лазаревић

Рад - Црвена звезда 1:2 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Рада, судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Радуновић у 4. за Рад, а Спиридоновић у 17. и Крстовић у 60. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Цигер, Миличковић, Трифуновић (Рад), а Радуловић, Павков (Црвена звезда).

РАД: Марковић 6, Тучевић 6 (Тановић 6), Цигер 6,5, Стојсављевић 6, Миличковић 6, Ризнић 6,5 (Дамњановић 6), Буснић 6, Илић 6 (Радивојевић 6), Газивода 6,5 (Трифуновић 6), Јовановић 6,5, Радуновић 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гобељић 6, Ераковић 6, Дегенек 6 (Панков 6), Спиридоновић 7 (Вукановић 6), Саного 6,5, Радуловић 7, Николић 6,5 (Иванић 6), Симић 6 (Гајић 6), Боаћи 6,5, Павков 6 (Крстовић 7).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести