Одржана Изборна скупштина ФК Пролетер: Стево Буљић остао на челу клуба

За фудбалере Пролетера 11. екипе Суперлиге Србије ремијем са Радничким из Ниша (1:1) завршена је јесења сезона, играчи су отишли на зимску паузу, али  у клубу нема пауизе.
buljic proleter
Фото: Стево Буљић, фото: ФК Пролетер

Одржана је Изборна скупштина, на којој је једногласну подршку да и у наредном мандату буде на месту председника добио Стево Буљић.

- Припала ми је велика част и обавеза да и у наредном периоду обављам веома важну функцију у клубу. Најновијим престројавањем желимо да подигнемо функционалност на виши ниво. Изабрали смо праве људе на право место, доказани су у послу па се надам да ће клуб и у наредном периоду ићи само узлазном линијом, бити стабилан суперлигаш - рекао је Буљић.  

Изабрана су и три потпредседника, а то су: Горан Антић, Александар Матковић и Дарко Јефтић. За многе је именовање Јефтића било је право изненађење, ал не за људе којима су се као и Јефтићу поклопиле високе амбиције. Јефтић је пре доласка у Пролетер имао запажене улоге на месту директора нашег најтрофејнијег рукометног клуба Војводине, а био је на истој функцији у фудбалском клуба Војводина.

- Позив људи са којима сам у прошлости имао одличну сарадњу нисам могао да одбијем. Шта више пријао ми је позив да будем део лепе приче која ми је презентована. Једноставно поклопиле су нам се амбиције па ћемо од првог радног дана кренути са великим мотивима да договорено преточимо у дела - рекао је Јефтић.

Нови потпредседник Александар Матковић добио је посебан задатак да прошири пул спонзора.

- Дуго година пратим успехе Пролетера и могу рећи да ме позив челника није изненадио. Почаствован сам и све ћу учинити што је у мојој моћи да радом допринесем проширењу спонзорског пула - био је кратак Матковић.

Нови стари мандатар изабрао је управни одбор који броји девет чланова,а поред председника чине га: Јован Буљић, Горан Антић, Амир Бислими, Владица Ћурчић, Александар Матковић, Илија Матковић, Дарко Јефтић и Милорад Грбић.

Функција спортског директора поверена је Амиру Бислимију.

- Дуго година сам у клубу и око њега. До танчина сам упознат са тренутним могућностима клуба. Учинићу све да на пролеће Пролетер  бележи још боље резултате. Исто тако на крају морам да нагласим да је нова управа дала пуну подршку шефу стручног штаба Бранку Жигићу и сарадницима да и у наредној сезони воде екипу. У зимском прелазном року појачаћемо се са неколико искусних играча.       

М. Поповић     

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести