Одржана Скупштина ФК ЧСК Пивара: Финансије највећи проблем

Редовна Скупштина Фудбалског клуба ЧСК Пиваре изазвала је много полемика, али не због игре на терену и пласмана у протекле две сезоне где су опстанком у лиги углавном задовољни сви, већ стањем финансија.
CSK Pivara
Фото: Dnevnik.rs

Дуг се последњих година, истина, полако смањује, али је још увек велики изазов за оне који финансирају клуб.

„Прошла година завршена је са свега дванаест милиона расхода, колики су били и приходи, никад мањи ша сезона никад тежа“, казао је у свом извештају секретар клуба Родољуб Кукољ и истакнуто да је ЧСК Пивара на крају 2017 године имала дуг од 19.071,630 динара, а већина дуга потиче из ранијих година и преноси се из сезоне у сезону.


Војводина прискаче у помоћ

Већ је одржан састанак са руководством суперлигаша Војводине из Новог Сада и локалном самоуправом у Бачкој Паланци. Постигнута је сагласност да се заједничким снагама ових дана разговара са руководством финансијера Компаније Карлсберг.

Посебно ће се са Војводином направити уговор о пословно техничкој сарадњи и васпитно педагошком раду. Очекује се помоћ од Војводине у лику новог шефа струке и неколико младих играча који би требали ових дана да појачају редове ЧСК Пиваре.


Највећи дуг односи се на АД Подунавље из Бачке Паланке, нешто преко петнаест милиона, 1,5 милион је позајмица од једног члана управе и око 2,5 милиона динара је преостали дуг у току 2017. године. Интересантно је да у ова 2,5 милиона нема дуга играчима на име стипендија за протеклу годину. Највише се дугује за плате радницима, бившем шефу стручног штаба и другим тренерима, за превоз играча, отпремнина радници за одлазак у пензију... Око 16,5 милииона су дуговања из 2010. и 2011. године.

Усвојен је и план расхода за првих шест месеци ове године где су планирани трошкови у висинии од 8.102.000 динара. Насупрот њима приходи још лебде у ваздуху, а биће познати до краја овог месеца. Код дискутаната највише пажње изазвали су финансијски извештаји где су Никоила Јевић, Горан Оклобyија, Предраг Јованић имали неколико питања.

В. Вујановић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести