Огњен Ђуричин конкурише за тим Војводине који у суботу дочекује Мачву: Офанзивом до победе

Још само три дана остала су до новог почетка фудбалера Војводине у Суперлиги Србије.
Djuricin
Фото: Огњен Ђуричин (плави дрес), фото: Дневник (А. Предојевић)

Иако су домаћини, због радова на постављању нове траве на “Карађорђу”, Новосађани ће екипу Мачве дочекати на стадиону у Бачкој Паланци, али то ни за педаљ не мења њихов наум да освоје сва три бода. Много тога се променило у табору црвено-белих, како у руководству клуба, тако и у тренерском, односно играчком кадру и Воша сада жели да сезону искористи како би се вратила у врх српског фудбала. Због тога ће јој победе у серијама бити веома важне, а игре екипе током припремног периода у Словенији, дају ученицима тренера Ненада Лалатовића за право да верују како ће циљ испунити.

Најбољи стрелац током лета био је Новобечејац Огњен Ђуричин, који је постигао пет голова и младић који је дуго тражио праву форму. Припреме је, нажалост, завршио уз истегнуће мишића предње ложе, али се јуче придружио саиграчима на тренингу и убеђен је да ће конкурисаи за стартну поставу у суботу.

- Имао сам неколико дана поштеде, а сада сам спреман да опет уђем у пун погон - рекао је Ђуричин. - Желим да наставим са серијом голова коју сам почео у Словенији, али и добрих игара које сам тамо пружао. Волео бих да докажем и навијачима Војводине да заслужујем да носим црвено-бели дрес, односно да ми је одсуство континуитета игара у прошлој сеони,  представљало велики проблем. Констатност сам имао од самог доласка у Спартак и у Суботици сам играо на веома запаженом нивоу, а то је изостало од када сам стигао у Нови Сад.


Надимак до деди

Пријатељи и саиграчи Огњена Ђуричина ословљавају по надимку - Бапа, а сам играч је о томе понудио следеће објашњење:

- Надимак сам добио по мом деда Стеви - казао је Огњен. - У Новом Бечеју сви га знају по њему, а ја сам постао мали Бапа и то се, ево, сачувало и до дан-данас. Деда прати сваку утакмицу, мој је велики навијач и трудим се да га никада не разочарам.  


У овосезонском првенственом дебију очекује вас утакмица с Мачвом?

- Само једном сам играо против Шапчана, било је то у дресу Спартака на отварању прошле сезоне. Победили смо са 1:0 и знам да је реч о ривалу који је мало тога мењао у екипи током година. Мачва је оријентисана на снажну дефанзиву, а прилику да угрози гол ривала тражи кроз контранападе. С друге стране, ми сада играмо агресивно и офанзивно, јер је то једини начин да остваримо амбиције које имамо. Чињеница да играмо у Бачкој Паланци представљаће нам мали проблем, али смо то прихватили и очекујем да ћемо уписати прва три бода.

Надате ли се да ће трибине на стадиону ОФК Бачке бити испуњене?

- Да, убеђен сам да ће нас подржати велики број навијача, јер ће нам њихова громогласна подршка бити изузетно значајна током те и осталих суперлигашких битака. Заједничком снагом и енергијом можемо да се вратимо у врх табеле и изведемо Вошу на европски колосек - поручио је Огњен Ђуричин.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести