Охи: Звездин позив прихватио сам без размишљања

БЕОГРАД: Одлично су ме дочекали овде и веома сам срећан. Спреман сам да помогнем екипи у освајању титуле и Купа, верујем да ћемо успети у томе, рекао је нови фудбалер Црвене звезде Норвежанин Охи Омојуанфо.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Иако је његов долазак договорен још летос, он је данас званично потписао уговор на три године.

"Када сам добио позив од Црвене звезде одлучио сам да прихватим без размишљања. Од раније сам знао доста тога о историји клуба и велико ми је задовољство што сам сада овде. Знам и да клуб пружа сјајне партије у Европи и нисам имао потребе да размишљам о понуди. Ко не би желео да игра за велики клуб као што је Црвена звезда. Потрудићу се да постигнем што више голова и да на крају сезоне будем први на листи стрелаца", рекао је 28-годишњи Охи на званичној промоцији.

Звездин спортски директор Митар Мркела рекао је да је клуб дуго преговарао са Молдеом да ангажује Охија на почетку сезоне, али да није успео.

"У међувремену постао је најбољи стрелац норвешке лиге. Постигао је 27 голова, а важно је да има континуитет постизања погодака. У досадашњем делу каријере је постигао око 120 првенствених погодака. Долази нам “распуцани” стрелац, а надамо се да ће и у Црвеној звезди наставити да даје голове".

Нагласио је Мркела да ће Звезда наставити са јачањем тима у зимском прелазном року.

"Разговарамо у овом тренутку са Валенсијом, а надамо се да ћемо у наредном периоду имати Кристијана Пичинија у нашем тиму", истакао је Мркела.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести