Окука жели Езеа у тиму против Радника

У року од 12 дана фудбалери Војводине одиграће и четврту утакмицу у низу. Напорна серија почела је 19. октобра, када су одиграли првенствени сусрет са Чукаричким, потом су уследиле утакмице са Синђелићем (Куп) и Динамом из Врања, а учестали ритам играња биће завршен сутра, 31. октобра, утакмицом на “Карађорђу” са Радником из Сурдулице.
Dragomir Okuka/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

После победа у два претходна сусрета пред својим навијачима, Новосађани су јединствени у жељи да мини-серију заврше и трећим везаним тријумфом. Ипак, свесни су да пут који води до ње неће бити ни мало лак, јер су Сурдуличани у последње време почели да бележе боље резултате него на почетку сезоне, а у прошлом колу су код куће савладали на табели високо позициционирани тим Чукаричког.

„Биће нам ово трећа утакмица у низу пред нашим навијачима за само осам дана“, рекао је шеф струке Драгомир Окука.

„Прва два испита смо положили, а трећи је, по неписаном правилу, увек најтежи. Радник је променио тренера и консолидовао се, па је најпре извукао реми у Крушевцу, а онда савладао Чукарички, уз ранији тријумф у дуелу с Партизаном. Знамо да нас чека изузетно тешка утакмица и у њој ће нам бити потребно много стрпљења, борбе, агресивности и добре игре. Само на тај начин можемо да стигнемо до победе и успешног закључења овог циклуса.“


Бесплатан улаз на меч против Радника

Управни одбор ФК Војводина одлучио је да улазнице за меч 14. кола Супер лиге Србије против Радника буду бесплатно доступне навијачима на благајни стадиона “Карађорђе”.

Фудбалери Војводине остварили су две узастопне победе и тако најавили бољу форму и боље резултате у наставку сезоне, у којој главни циљ свих у црвено-белом табору остаје освајање једног од места које води у квалификације за Лигу Европе. У складу са тим, “старој дами” је важно да освоји три бода у првенству и на сутрашњем мечу против Радника, а како би се омогућила што боља подршка са трибина за момке у црвено-белом, Управни одбор ФК Војводина одлучио је да улаз на ову утакмицу буде бесплатан.

Тачније, сви који буду желели да дођу и уживо посматрају сутрашњи меч на “Карађорђу”, на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине) моћи ће бесплатно да преузму своју улазницу за запад, док ће улазнице за север такође бесплатно моћи да се преузму у шопу навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона. Сусрет почиње у 16 часова, а благајна ће бити отворена најкасније сат времена пре почетка меча, с тим да због радова на изградњи тржног центра “Променада”, улаз на источну трибину неће бити могућ ни на овој утакмици.

Фудбалски клуб Војводина се још једном захваљује својим верним навијачима на подршци и разумевању за резултате ове сезоне који нису у складу са реномеом и традицијом “старе даме”, али их и позива да сутра дођу на утакмицу, подрже наше играче у покушају да освоје нова три бода и уједно да заједно направимо праву увертиру пред наредно коло и дерби против Партизана у Београду.

Европа је и даље достижна. Војводинаши, видимо се на стадиону!

МИ СМО ЈЕДНО – ТО ЈЕ НАША СНАГА!


У дуелу с Динамом двоструки стрелац био је Винсент Езе, чији се наступ у данашњем сусрету налази под знаком питања, због повреде рамена.

„Још увек не знамо да ли ће Езе моћи да игра. Уколико буде морао да паузира, биће то хендикеп за нас, нарочито у тренутку када је почео да постиже голове. Тек непосредно пред утакмицу, у односу на степен његове озледе, донећемо одлуку да ли ће играти. Таман смо помислили да смо се решили проблема с повредама и да су се сви играчи вратили у ритам, а онда уследи неки нови проблем. То је, међутим, део посла којим се бавимо. Уколико Езе не буде могао да наступи још увек нисам размишљао о томе ко би могао да га замени, али имамо алтернативе.“


Велике промене

Претходну првенствену утакмицу у Новом Саду фудбалери Војводине и Радника одиграли су 18. новембра 2017. године, а резултат је био 0:0. У протеклих безмало годину дана црвено-бели су претрпели велике промене, па је занимљиво подсетити се састава који је извео тадашњи тренер Владимир Буач. У том сусрету наступили су: Роцков - Лакићевић, Веселиновић, Деветак, Антић - Јованчић, Вујановић - Којашевић, Месаровић (Л. Зличић), Суботић (Калезић), Михајловић (Јовановић).


Стање терена на стадиону “Карађорђе” је веома лоше. То омета и домаће и гостујуће фудбалере да покажу бољи фудбал.

„Волели бисмо сви да је наш терен много бољи, јер је на оваквом заиста тешко играти, посебно играчима који контролишу лопту. Шта да се ради, какав је травњак нама, исти је и ривалу, али је јасно да се налази у бољем стању да би гледаоци пратили бољи фудбал, играло би се лепше, брже и са мање грешака. Надамо се да ће терен ускоро бити као некада, када је важио за један од најбољих у земљи. Позивам публику да има стрпљења и да зна да је доста од грешака у игри проузроковано управо лошим тереном“, додао је Окука.

Главни судија биће Милан Илић, помагаће му Милан Минић и Ивица Стојановић, док је улога четвртог арбитра поверена Илији Брдару.  Утакмица почиње у 16 часова.

А. Предојевић

Фото: Никола Антић, Фото: Ј. Грлић

СУ­ПЕР­ЛИ­ГА СР­БИ­ЈЕ  - 14. КО­ЛО

Среда

НОВИ САД: Вој­во­ди­на - Рад­ник          (16)

КУЛА: Спартак - Земун                         (13)

СУРДУЛИЦА:  Ди­на­мо - Про­ле­тер       (13)

НИШ: Рад­нич­ки - Ма­чва                        (16)

БЕОГРАД: Во­ждо­вац - Рад                    (16)

КРУШЕВАЦ: На­пре­дак - Мла­дост         (16)

БЕОГРАД: Чу­ка­рич­ки - Пар­ти­зан         (16.30)

БЕОГРАД: Цр­ве­на зве­зда - Бач­ка       (18.30)

 1. Ц. зве­зда             13     12     1      0      35:7  37   

2. Рад­нич­ки              13     8      4      1      22:11        28   

3. Пар­ти­зан              13     7      5      1      16:6  26   

4. Чу­ка­рич­ки             13     7      4      2      23:10        25   

5. Мла­дост               13     6      4      3      16:11        22 

6. Про­ле­тер             13     6      2      5      17:11        20   

7. На­пре­дак             13     4      7      2      14:12        19    

8. Вој­во­ди­на            13     5      3      5      13:11        18  

9. Рад                       13     4      2      7      10:16        14

10. Бач­ка                  13     3      4      6      9:15  13

11. Ма­чва                13     4      1      8      7:13  13

12. Зе­мун                13     3      3      7      13:19        12

13 . Во­ждо­вац          13     3      3      7      9:18  12

14. Рад­ник                13     3      3      7      7:17  12

15. Спар­так              13     2      3      8      7:20  9

16. Ди­на­мо               13    2      1      10     5:26  7

У сле­де­ћем ко­лу (4. новембра) са­ста­ју се: Партизан - Војводина, Пролетер - Црвена звезда,  Младост - Чукарички, Земун - Напредак, Рад - Спартак, Мачва - Вождовац, ОФК Бачка - Раднички, Радник - Динамо.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести