Оптимизам Темеринаца уочи трке на војвођанском југу

У години прославе девет деценија постојања, темеринска Слога наставља одисеју на војвођанском југу. Некада стабилан српсколигаш, после дванаест сезона, склизнуо је ранг ниже, где се лане позиционирао у средини каравана.
Aleksa Slijepčević Foto: privatna arhiva
Фото: Алекса Слијепчевић Фото: приватна архива

Трка за бодове куца на врата, у клубу је стабилна ситуација на свим нивоима и нема притиска око пласмана. Расположење је додатно поправила победа у генералној провери против Младости из Турије (3:1).

- Тек у финишу припремног периода смо комплетирали играчки кадар и победама против Војводине из Бачког Градишта и Младости, ставили тачку на серију контролних мечева. Листу новајлија смо креирали у складу са одласцима, ангажовали смо искусне играче, проценивши да могу да помогну у борби за највиши пласман – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Као главни кандидати за освајање првог места фигурирају ердевичка Слога и Борац из Шајкаша. Добар састав је поново скоцкао Хајдук из Дивоша, а освежење би могли да представљају новајлије Подриње и Први мај.

- Немамо императив око пласмана, жеља свих у клубу је да афирмишемо младе играче и да будемо уз раме водећима. Ако се укаже прилика за нешто више, знаћемо да је искористимо. Прошле сезоне смо, након одличне јесени, дошли су ситуацију да, због слабих пролећних издања и мале бодовне разлике између тимова, до последњег минута стрепимо за опстанак. То се више не сме поновити – категоричан је Балабан.

Међу црвено-беле се вратио голман Алекса Слијепчевић (Младост, Бачки Јарак), у старом јату је и одлични везиста Никола Томић (ТСК), а папире су донели још некадашњи интернационалац Зоран Миловац (Борац, Шајкаш) и штопер Бобан Дашић (Србобран).

Опрему су раздужили Немања Томић (Спартак, Суботица), Срђан Росић (Слога, Ердевик), Данијел Панић (Дунав) и браћа Дејан и Срђан Вукаљевић. 

- Бранио сам у Слоги, док је била на српсколигашкој сцени, а касније сам наставио у Словачкој. Када се указала могућност да поново станем између статива клуба, где сам доживео доста лепих тренутака, нисам имао дилему – истиче Алекса Слијепчевић, чији брат Лука је требао да буде појачање, али наставио је у новосадској Младости.

Промена је било и у стручном штабу, улогу помоћника, уместо Бранислава Михајловића, преузео је имењак Антић, бивши стратег чурушког Хајдука и Борца из Шајкаша. Бригу о голманима и даље ће водити Дејан Зукић. - Спремни смо за премијеру са Јединством из Старе Пазове. Сачували смо окосницу и освежили све линије. Сваки почетак је тежак, али момци су били посвећени раду, па очекујем да се то врати бодовима. Позвао бих и навијаче да дођу у што већем броју и да подрже младу екипу – поручио је Немања Миљановић, тренер Слоге.       

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести