Осмина финала Купа Србије: Воша лагано у четвртфинале

Без икаквих проблема фудбалери Војводине надиграли су екипу Синђелића и пласирали се у четвртфинале Купа Србије.
vojvodina sindjelic1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Иако је тренер Ненад Лалатовић прилично истумпао екипу, његов тим одиграо је сигурно, био бољи у свим елементима игре, имао потпуну доминацију на терену и на крају са четири постигнута гола оправдао  улогу апсолутног фаворита.

Од самог почетка сусрета Војводина је преузела све конце игре у своје руке и за само три минута њени играчи извели су три ударца са угла. Управо после трећег корнера, а играло се тада 4. минут, домаћин је стигао до предности. Центрирао, а ко би други, сјајни Никола Дринчић, на три-четири метра од гол линије на супротној стативи нашао се Роман Корховој, лоше је реаговао и погодио сопствену мрежу.

Наставали су Новосађани да притискају ривала, имали су константну иницијативу, али правих прилика није било. Утисак је да су ученици тренера Ненада Лалатовића рутински радили посао и било је тако све до 35. минута, када је Минић у казненом простору оборио Михајла Нешковића, а арбитар Стефановић одмах је показао на белу тачку. Извођач најстроже казне био је Дејан Зукић који је голмана Стефановића послао у његову леву, а лопту у супротну страну гола, за сигурно вођство Воше од 2:0.


Зукић капитен

Први пут је капитенску траку у тиму Војводине понео најмлађи првотимац Новосађана Дејан Зукић, рођен 7. маја 2001. године. Омладински репрезентативац Србије трудио се да оправда ово признање, а у томе је успео постигавши два гола.


Фото: Ј. Грлић

Тек у 38. минуту први пут су запретили гости из Београда, у полушанси био је капитен Бранковић, али је Синђелић успео да избори само корнер. Вреди забележити и 40. минут када је малобројна публика на Карађорђу за велико залагање аплаузом наградила најстаријег првотимца новосадског тима Николу Дринчића.

У истом стилу утакмица је и настављена. У 56. минуту у великој прилици били су Николић и Нешковић, а шут овог другог Стефановић је успео да одбрани. Само минут касније, међутим, Немања Николић је петом сјајно проиграо Зукића, а један од најмлађих капитена у историји црвено-белих постигао је други гол и повисио резултат на 3:0.

Наставили су Новосађани да доминирају, Синђелић се трудио да прими што мање голова, а у 70. минуту гол Бојана Матића поништен је због офсајда, тешко је проценити колико је то била добра одлука помоћника Милована Ристића. У 71. минуту Нешковић је одлично упослио Ђуричина, а овај је шутирао тик поред стативе и некако се наметао утисак да голеада још није завршена. Овакво размишљање потврду је добило у 80. минуту када је из корнера лопту у игру убацио Зукић, на другој стативи нашао се снажни Ђорђе Ђурић и ударцем главом поставио коначних 4:0.

А. Предојевић

Војводина - Синђелић 4:0 (2:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 1.200, судија: Стефановић (Зуце), стрелци: Корховој у 4. (аутогол), Зукић у 36. и 57. и Ђ. Ђурић у 80. минуту. Жути картони: Дринчић (Војводина), Радуновић, Илић, Горановић (Синђелић).

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Стојковић 7, Ђ. Ђурић 7,5, Петковић 7, Вучић 7, Топић 7,5, Дринчић 7,5 (Гемовић 7), Нешковић 7, Зукић 8, Кокир 6,5 (Ђуричин 7), Николић 6,5 (Матић 7).

СИНЂЕЛИЋ: Стефановић 6, Бумбар 5, Бранковић 5,5 (Јоковић 5), Минић 5, В. Ђорић 5 (Поповић 5), Жанг 5 (Митић 5), Радуновић 5, Драгачевић 5, Корховој 5, Илић 5, Горановић 5,5.

ОСМИНА ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

ИНЂИЈА: Инђија - Полетер 2:1

НИШ: Раднички - Бачка 2:0

ЗЕМУН: Телеоптик - Чукарички 0:1

БЕОГРАД: ОФК Београд - Радник 1:2

НОВИ САД: Војводина - Синђелић 4:0

ЛУЧАНИ: Младост - ТСЦ 5:4 (1:1) (након пенала)

БЕОГРАД:  Партизан - Спартак (одгођено)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Мачва (одгођено)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести