Ожеговић: Динамо Загреб је најбољи клуб на Балкану

Некадашњи нападач Партизана Огњен Ожеговић рекао је за хрватске медије да је Динамо Загреб најбољи клуб на овим просторима.
ognjen ozegovic
Фото: Youtube Printscreen

Огњен Ожеговић је после двомеча са Малатијом напустио редове Партизана и прешао у екипу Розенборга за 400.000 евра и за хрватски портал "Index" говорио је о односу снага на Балкану.

Његов нови клуб играће у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона против Динамо Загреба и новинаре је занимало ко би према његовом мишљењу имао веће шансе у групној фази.

"Динамо. Зато што има фантастичан напад и та класа према напред му даје предност у односу на Звезду", рекао је Ожеговић на почетку разговора.

Веома дуго се води полемика ко је најбољи балкански клуб, Динамо, Хајдук, Звезда или Партизан?

"Тешко ми је издвојити било кога, али ако ћемо гледати резултате последњих 10, 15 година, онда Динамо ту предњачи. Мислим да је највише направио у Европи од свих клубова из бивше Југославије", каже некадашњи нападач Партизана и Црвене звезде.

Ожеговић сматра како нема фаворита у дуелу између Динама и Росенборга те да свака екипа има своје адуте.

''Мислим да је 50-50. Динамове предности су боља форма, индивидуални квалитет нападача и Дани Олмо, док је Розенборг екипа која има сјајан дефанзивни блок и одличну контру и полуконтру. Такође, велика предност Росенборга је домаћи терен где и пуно јаче екипе од Динама тешко долазе до бодова. Верујем да ће бити изједначено до самог краја и да нас чекају две одличне утакмице'', завршио је Ожеговић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести