Оживело кикиндско Вашариште: Екипа ЖАК-а јача за Врбачког

Јовица Лакић, тренер који је и у минулој сезони седео на врелој тренерској клупи кикиндских „железничара“, прочитао је списак првотимаца ЖАК-а.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

На прозивци је било 30 имена и тако су почеле припреме клуба са Вашаришта. Занимљиво је истаћи да се на списку налази око двадесетак играча који су рођени у периоду између 1999. и 2002. године, па је овај клуб међу најмлађим екипама у Војвођанској лиги - исток. Од играча који су пристигли у тим ЖАК-а, најискуснији је Немања Врбачки, који је дошао из бившег српсколигаша Младости, а ту су још и Пајтин, односно Детари.

У плану Кикинђана је да одиграју више контролних утакмица, како би се тим што боље припремио за предстојећу сезону. И ове године је главни задатак тренера и његове екипе да обезбеди опстанак у овом степену такмичења, имајући у виду мадост и неискуство екипе.

У тиму више неће бити искусног Малеша и Пашића, који су променили средину. Неизвесно је и то да ли ће први стрелац Борис Ћирић, који је у првенству постигао 19 голова, остати веран Кикинђанима, пошто се налази на проби од једном од српсколигаша са подручја Баната. Међутим, навијачи очекују да ће овај младић и даље носити дрес „жутих мрава” с Вашаришта.

М. Секулић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести