Оживео стадион ЖАК-а на кикиндском Вашаришту

Шеф стручног штаба кикиндског ЖАК-а чалана Војвођанске лиге, исток Слободан Живков пре неколико дана извршио је прозивку играча.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

На првом  нтренингу појавило се 26 фудбалер, а међу њима били су и повратници у екипу „локомотиве” Армадо Чекић и Јован Фејеш, а стигао је и двојац из башаидске Војводине Душан Марић и Мирослав Завишин, а опоравили су се после дуже повреде и Симин и Надлачки док је Ратко који студира, изразио је жељу да каријеру настави у неком од новосадских клубова. У односу на јесењи део првенства дрес „железничара” неће више облачити: Латковић, Ђурђевић, Чубрило и Пајтин који су прешли у друге клубове.

Тренер Слободан Живков на располагању има три одлична голмана,  ветерани Митровић и Гајинов, а њима раме уз раме стоји и талентовани чувар мреже Томашевић.

Кикинђанима у пролећном делу првенства следи грчевита борба за опстанак, а и распоред им није наклоњен. Тако ће у првих шест кола пролећног дела које стартује већ 7. марта на домаћем терену одиграти само два меча,  а четири пута ће бити гости.  На старту пролећне сезоне Кикинђани гостују у Српској Црњи где их очекује екипа Будућности која се исто тако бори за опстанак. 

До почетка пролећног дела првенства како истиће шеф струке Живков екипа ће одиграти неколико контролних мечева. Први је против подручног лигаша Војводине, а потом је на програму меч са Полетом из Накова, Слободом из Нових Козара, а у плану је и сусрет са Делијом из Мокрина. Шеф стручног штаба ЖАК-а Живков је оптримиста.

- Објаснио сам играчима шта нас очекује у пролећном делу првенства. За нас је сваки меч уједно и квалификациони. Мислим да имамо довољан број квалитетних играча који могу изборе опстанак. Радује ме што се у екипу вратио Чекић и Фејеш. И поред тешког распореда на почетку првенства се не плашим, уверен сам да ћемо освојити довољан број бодова, да завршницу опрвенства одиграмо мирно.    

М. Секулић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести