Пантелић: Био сам позитиван без симптома, 15 дана сам у соби

БЕОГРАД: Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић, који је прележао корона вирус, каже да се заразио на конгресу УЕФА, на којем је био заједно с председником ФСС Славишом Кокезом.
pantelic
Фото: Youtube Printscreen

Ја сам се заразио на службеном путу. Био је конгрес УЕФА који је сваке године редован. Био сам са Кокезом и генералним секретаром и са оба спортска директора, рекао је Пантелић за ТВ Прва.

Како је навео, конгрес је одржан од 2. до 4. марта, а одлучио је да се тестира након што је, после недељу дана, сазнао да је Кокеза позитиван на корона вирус.

Сматрао сам да је друштвено одговорно да се тестирам. Заједно сам са супругом тестиран, ја сам био позитиван, а она негативна. Уопште нисам имао никакву сумњу, био сам убеђен да сам негативан. Вече пре тога сам играо фудбал, никакве симптоме нисам имао, рекао је Пантелић.

Он је навео да, од тренутка када је сазнао да је позитиван, 15 дана није изашао из собе.

Од тренутка када сам сазнао, пењем се уз степенице, закључавам се и 15 дана сам сам у соби. До врата су ми доносили храну, пратио сам смернице Владе, рекао је Пантелић, истичући да није имао никакве симптоме током тог периода.

Он је похвалио рад здравствених радника и указао да не треба осуђивати оне који су се разболели јер, како је рекао, "нико од нас није желео да се разболи".

Пантелић је поручио људима да не крију да су позитивни на корона вирус.

Страшно ми је да неко крије да је болестан, да разноси болест, рекао је Пантелић и апеловао на људе да то не чине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести