Пантелић сменио чланове ИО ФСС, каже да су покушали пуч

БЕОГРАД: Вршилац дужности председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић сменио је данас чланове Извршног одбора Бранка Стојаковића, Ненада Бјековића, Марјана Рнића, Душана Мракића и Драгана Илића, саопштено је на сајту ФСС.
marko pantelic
Фото: Youtube Printscreen

Истовремено, за чланове Извршног одбора до истека преосталог мандатног периода 2019 – 2023. године, именовани су Јован Теодосић, Југослав Југовић, Давор Јевремовић и Зоран Лекић.

"Данас у 13.00 у Спортском центру ФСС на делу је покушај својеврсног пуча како би се одржала нелегитимна седница Извршног одбора Фудбалског савеза Србије. По Статуту ФСС седницом могу да председавају само председник, заменик председника или почасни председник ФСС, а како сам седницу ИО ФСС као одговорно лице заказао за четвртак, 27. маја, јасно је да су појединци на овај начин грубо злоупотребили Статут ФСС у намери да спрече промене које су неминовне", изјавио је Пантелић.

Као одговорно лице у систему Фудбалског савеза Србије нећу одустати од борбе да се фудбал и поједини органи ФСС очисте од оних који су га злоупотребили само за своје уске интересе.

"Све што радим чиним за боље сутра српског фудбала и покушаји као што је овај неће ме спречити да истрајем у борби за чистији, праведнији и бољи фудбал у Србији", поручио је Пантелић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести