Партизан близу одлуке о именовању наследника Илиева: Милошевић менаџер

Два месеца након што је Ивица Илиев преузео одговорност за лоше резултате и поднео оставку на место спортског директора ФК Партизан назире се ко би могао да га наследи.
Milosevic Savo/Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол/Саво Милосевић

Како је најавио потпредседник клуба Владимир Вулетић црно-бели су близу одлуке о имплементацији концепта рада енглеских клубова. То практично значи да би садашњи тренер Саво Милошевић објединио функције и по енглеском моделу постао менаџер.

„Све смо ближи концепту рада енглеских клубова у којима део функција спортског директора обавља тренер. С обзиром на то да је наш тренер био доказан у раду на позицији спортског директора у ФСС, дубоко верујем да овај прелазни рок треба поверити Милошевићу“, рекао је Вулетић.

„Искуство му не мањка, тако да ће бити аутономан у доношењу одлука у мери коју буде могла да га прати инфраструктура клуба.“

Са колико новца ће Саво Милошевић располагати и хоће ли имати довољно ресурса да своје идеје претвори у дело?

„То ће зависити од трансфера из клуба у прелазном року. Имали смо преко три милиона евра трошкова за УЕФА лиценцу, тако да ћемо морати да будемо веома пажљиви код доношења одлука током лета. Не смемо да дозволимо да две године не играмо у Европи.“

Вулетић је негирао да је Партизанов дуг 40 милона евра

„Одговорно тврдим да је дуг према држави и другим по­вериоцима негде између 20 и 21 милиона евра“, казао је Вулетић.    

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести