Партизан победио Младост 2:1 и петнаести пут освојио Куп Србије

Освајач фудбалског Купа Србије је београдски Партизан, који је у финалној утакмици у Сурдулици савладао Младост из Лучана резултатом 2:1 (1:1).
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Партизан је у 61. минуту повео са 2:1. Црно-бели су извели четврти корнер са леве стране, центаршут је пронашао Јевтовића који је лопту из прве проследио до Саше Здјелара, а овај је био прецизан лако погодивши небрањени део Росићеве мреже.

Партизан је у 30. минуту фантастичним голом Јанковича из слободног ударца дошао до изједначења. Јанковић је презицно шутирао у горњи десни угао и голман Росић није могао ништа да учини.

Од 21. минута Младост води са 1:0 голом Јанка Тумбасовића. После неколико полуприлика фудблера Партизана, изузетно мотивисани Лучанци стигли су до вођства.

Тумбасовић је одлично реаговао на убачену лопту и Стојковић није имао никакве шансе да сачува своју мрежу.

Партизан је на путу ка финалу елиминисао Ртањ (3:0), Рад (3:0), Јавор (2:0) и Чукарички (2:4, 2:0), док је Младост прошла Раднички Нови Београд (1:0), Протелер Нови Сад (5:1), Војводину (1:0), Мачву Шабац (1:1, 4:0).

Ове сезоне Партизан је добио оба међусобна сусрета против Младости, прво 3:0 у Хумској, а потом 2:1 у Лучанима средином фебруара.

САСТАВИ:

Партизан: Стојковић – Вулићевић, Милетић, Марковић, Антонов – Јевтовић, Здјелар, Пантић, Јанковић – Ивановић, Тавамба

Младост: Росић – Б. Милошевић, И. Милошевић, Шатара, Пешић – Пејовић, Павловић, Тумбасевић, Радивојевић, Димић – Јовановић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести