Партизан моћан на почетку пролећне полусезоне

Фудбалери Партизана тријумфално су почели пролећни део првенства, убедљивом победом над Бачком у Бачкој Паланци (3:0).
Radost igraca Partizana/FK Partizan
Фото: ФК Партизан

Црно-бели су приказали добар фудбал, али тврде да су могли и боље. Један од запаженијих на терену био је нападач Немања Николић, стрелац првог гола већ у 7. минуту.

- Ово је веома важна победа за екипу, али и за мене. Нисмо блистали на припремама и било је важно да што боље започнемо други део сезоне. Поента је била у томе да постигнемо гол у раној фази сусрета, и у томе смо успели. Иако се Бачка није бранила као већина екипа, ипак нам је било лакше после водећег поготка и ствари су се потпуно окренуле у нашу корист. Ово је добар подстрек пред наставак првенства – рекао је Николић.

Партизан је, поред постигнута три гола, имао и још неколико шанси.

- И са овим резултатом смо задовољни, али чињеница је да смо пропустили још неке прилике. Рикардо и ја смо били деконцентрисани и требало је убедљивије да славимо.

Показало се да је игра са двојицом нападача добитна комбинација за црно-беле.

- Да, испоставило се да је тако. Посебно је важно то што смо се и Рикардо и ја уписали у стрелце. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и радовати црно-белу породицу и у сваком наредном колу. То је посебно важно за самопоуздање екипе пред наставак сезоне.

Николић је потом направио поређење овог Партизана и оног са припрема.

- Нема претеране разлике у циљу, моделу, односно начину како желимо да играмо. Али, чињеница је да су припремне утакмице за уигравање, а ове за бодове нешто сасвим друго. Желимо сваку утакмицу да добијемо, јер немамо више простора за кикс.

“Парни ваљак“ је недавно остао без Марка Јанковића, али је добио Зорана Тошића, који се показао као прави плејмејкер.

- Обојица су јако битни играчи за нас, сваки на свој начин. Маре је оставио велики траг у Партизану и надам се да ће у СПАЛ-у бити још бољи. Бамби је сада ту и од њега ћемо тек видети велике партије. Добро је функционисао иза Рикарда и мене, мислим да му та позиција одговара. Први пут смо тако наступили и чини ми се да је јако добро изгледало – закључио је Немања Николић.

Партизан у следећем колу на свом стадиону игра са Пролетером и нападач црно-белих је поручио је да га занимају само сва три бода.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести