Партизан надиграо Астану

Фудбалери Партизана после добре игре  у Казахстану савладали су Астану у другом колу Лиге Европе.
partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Победа црно – белих могла је бити и убедљивија јер су Београђани имали неколико изузетних прилика, међутим голман Казахстанаца Ненад Ерић, је зауставио неколико зицера. Овом победом црно-бели су направили значајан корак ка пласману у нокаут фазу.

На почетку меча домаћи су наметнули игру, заиграли су високи пресинг, притискали последњу линију Партизана. Београђани су били принуђени да се бране, тек повремено су претили из контри. Покушавали су домаћи фудбалери преко бокова  и наметнули јак темпо. међутим, одбрана “ваљка” је играла добро.  После двадесетак минута фудбалери Партизана успели су да се ослободе притиска и у 21. минуту, први пут припретили, међутим ударац  Урошевића Ерић је одбрани.

Како је меч одмицао црно – бели су играли све боље, Сума и Натхо су господарили средином терена,а и остали фудбалери су се добро придодавали нападу. И успели су Београђани да поведу у 29. минуту. После корнера с леве стране Павловић је шутирао, а одбијену лопту у мрежу спровео Садик. После постигнутог гола ,,ваљак“ је потпуно преузео игру, имао неколико добрих покушаја, али другог поготка није било.

Партизан је и у наставку наставио са добром игром, акције су биле једноставне и течне, али је недостајала завршница. Прву прилику су црно – бели имали преко Суме, али је овај шутирао поред гола.  Иако је наш тим био бољи, и Казахстанци су имали своје покушаје, па је тако уследио један шут са дистанце који је завршио тик поред стативе. Али, све је могло бити готово у 57. минуту када је Тошић био у изванредној прилици, али је Ерић успео да одбрани његов шут. одбранио. Све дилеме су биле чини се биле решене у 73. минуту. Натхо је одлично проиграо Садика, а центарфор Партизана постигао фантстичан погодак.

Нигеријац је могао да постигне и трећи погодак у 80. минуту, али је његов ударац из близине телом зауставио Ерић.  И онда када су сви веровали да је меч одлучен, појавио се  трачак наде за Казахстанце. Сигурјонсон је опалио са 20 метара, а Владимир Стојковић је лоше проценио лет лопте и Астана је смањила резултат.

Ушло се у драматичну завршницу, али Партизан је успео да сачува предност и оствари значајну победу.

И. Лазаревић 

АстанаПартизан 1:2 (0:1)

НУР СУЛТАН: Стадион ,,Астана арена“, гледалаца: 20.000. Судија: Ал Хакими (Шведска). Стрелци: Сигурјонсон у 85. за Астану, а Садик у 29. и 73. минуту за Партизан.

АСТАНА: Ерић 7,5, Рукавина 6, Шимуновић 6, Томашевић 6 (Постњиков 6), Шомко 6,5, Бајсебеков 6 (Јанга), Мајевски 6,5, Сигурјонсон 7, Петрушик 6,5, Кижниченко 6 (Муртазајев 6), Ротарију 6,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 7, Павловић 7, Урошевић 7, Натхо 8, Зђелар 6,5, Тошић 7 (Марковић 6,5), Сума 7 (Шћекић), Асано 6,5 (Брежанчић), Садик 8.

ЛИГА ЕВРОПЕ

Л група

Астана - Партизан                        1:2

АЗ Алкмар - Манчестер јунајтед 0:0

1. Партизан       2      1      1      0      4:3    4

2. Манчестер ј.  2      1      1      0      1:0    4

3. АЗ Алкмар      2      0      2      0      2:2    2

4. Астана            2      0      0      2      1:3    0

А група

Дуделанж - Карабаг   1:4

Севиља - АПОЕЛ        1:0

Б група

Лугано - Динамо (К)   0:0

Малме - Копенхаген   1:1

Ц група

Краснодар - Хетафе    1:2

Трабзон - Базел            2:2

Д група

Розенборг - ПСВ Ајндховен 1:4

Спортинг - ЛАСК                   2:1

Е група

Селтик - Клуж    2:0

Лацио - Рен       2:1

Ф група

Арсенал - Стандард    4:0

Гимараеш - Ајнтрахт   0:1

Г група

Фејенорд - Порто       2:0

Јанг бос - Ренџерс      2:1

Х група

ЦСКА- Еспањол                  0:2

Ференцварош - Лудогорец 0:3

И група

Олександрија - Гент            1:1

Сент Етјен - Волсбург         1:1

Ј група

Башакшехир - Борусија (М)        1:1

Волсбергер - Рома                      1:1

К група

Бешикташ - Вулверхемптон         0:1

Брага - Слован                              2:2

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести