Партизан надиграо Вождовац

У одличном мечу ,,на крову“ фудбалери Партизана победили су Вождовац и остали на другом месту суперлигашке табеле.
vozdovac partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Могло је да се заврши и ремијем, али су црно-бели били срећнији и на крају славили.

Меч је игран у високом ритму и врло брзо је виђена по прилика на обе стране, али без гола. Вождовац се није повукао, био је офанзиван, тражио начин како да угрози фаворизованог ривала.

Партизан је пословично играо нападачки, трудећи се, пре свега, да искористи брзинске квалитете Такуме Асана. “Ваљак” је у 19. минуту имао изванредну прилику када је одлично интервенисао голман ,,змајева“ Илић. Нешто касније, за врло кратко време, обе екипе су имале по шансу, али су чувари мреже сигурно реаговали. Добар меч виђен је на стадиону Вождовца, није било грубих дуела, сечења игре, играло се течно, без компликовања, и штета што публике није било на трибинама.

У 29. минуту Гјоргјиевски је био у гол шанси, али је споро реаговао, и све је пропало. Потом је припретио и Ласицкас, али је у одсудном тренутку осујећен у шуту.

У истом стилу настављено је и друго полувреме, обе екипе су се трудиле да што пре постигну погодак. Партизан је имао иницијативу, али ништа конкретније није произилазило из тога. Вождовац је био упоран, намеран да прекине серију од пет пораза која му је довела у питање пласман у плеј-оф. Прву шансу у других 45 минута имао је Страхиња Павловић, али је шутирао поред гола. А, у 62. минуту Партизан је повео. Дуго је текла акција црно-белих, на крају је са петерца Шћекић гађао главом и био прецизан. Одмах потом у шансу је имао Вождовац, али Стоисављевић је несхватљиво промашио гол.  Казна је стигла само мало касније када Матић резантним ударцем повећа вођство црно - белих.  А, у 68. минуту – фантастична минијатура Стојчева. Опалио је фудбалер Вождовца са 20 метара и савладао Стојковића. Све дилеме могао је да реши млади Стевановић, али је шутирао преко гола.  Казна је умало стиглас у 81. минуту. Ласицкас је из добре позиције шутирао преко пречке. А у финишу Лазар Павловић је могао да погоди мрежу, али и он је био непрецизан.

И. Лазаревић  

ВождовацПартизан 1:2 (0:0)

БЕОГРАД: Сстадион Вождовца, играно без гледалаца: Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Стојчев у 68. за Вождовац, а  Шћекић у 62. и Матић у 66. минуту за Партизан. Жути картони: Микић, Цветковић, Ласицкас, Стојчев (Вождовац), а Марковић (Партизан).

ВОЖДОВАЦ: Илић 6, Ласицкас 6,5 (Живојиновић), Микић 6, Цветковић 6, Хајдин 6,5, Зличић 6, Стојчев 7, Живковић 6, Гјоргјиевски 6,5 (Стоисављевић 6,5), Јанковић 6, Ступаревић 6,5 (Цветићанин 6,5).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Урошевић 6, Остојић 6, С. Павловић 6,5, Брежанчић 6, Шћекић 7, Зђелар 7, Марковић 6,5 (Ивановић), Л. Павловић 6,5, Асано 7 (Стевановић 6,5), Матић 7 (Смиљанић).

Милошевић: Важни бодови и добра игра у овој ситуацији

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић био је задовољан после данашње победе против Вождовца 2:1.

"Најбитније је било да освојимо три бода. Можемо бити задовољни игром и начином на који смо то остварили. Било је добрих акција. имали смо несрећу да примимо тај гол, који је заиста био евро-гол, немам шта да замерим играчима. Мислим да су с обзиром на ситуацију са коронавирусом која је пратила цело ово коло момци одиграли добро", изјавио је Милошевић.

Он је додао да је, уколико дође до прекида лиге, добро да се пауза дочека на другом месту.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести