Партизан (не)успешно завршио календарску годину

Календарска година се полако ближи крају, а може се рећи да је била врло стресна по Партизан.
vucelic, fk partizan
Фото: Милорад Вучелић, фото: ФК Партизан

Иако су црно-бели после дугог времена презимили у Европи на пролеће то је остало у сенци, због неосвојене титуле и тренутног великог заостатка за Црвеном звездом. Због тога је занимљиво видети како председник ,,парног ваљка“ Милорад Вучелићу сагледао шта је све учињено у овој години.

„Ова година је била врло стресна за нас. Нисмо одбранили титулу, било је доста празног хода у игри нашег тима и то се морало променити. Оно што смо прво урадили то је да смо променили тренера и уместо Мирослава Ђукића довели Зорана Бату Мирковића. Када се статистички гледа ми можемо рећи да са новим шефом струке нисмо доживели ни један пораз, али статистика је варљива ствар. Имали смо много нерешених мечева које смо морали да добијемо. Чињеница је да имамо слабости у селекцији тима, и од тога не треба бежати. Ми ћемо у зимском прелазном року то поправити, али ја морам да нагласим да нисмо само својом кривицом у овој полусезони остајали без бодова“, објашњава Вучелић.  

Челници Партизана нездавољни су и на судијску организацију, али и на Заједницу клубова Суперлиге.

„У неким мечевима тешко смо оштећени и то је видео свако ко је објективан и ко није клубашки обојен. Били смо у немилости што од људи на терену, што од оних ван терена. А, све ово о чему причам највише је било изражено на крају јесени, мислим на меч са Мачвом, који је више личио на скијање и санкање него на фудбал. Сви услови су били да се тај меч одложи, али неко је одлучио другачије. Дакле, то су неке слабости које смо показали ми, а и људи који се питају око нашег фудбала. Оно што нам је сада чинити је да то исправимо, морамо нагласити и да смо имали пехове, при чему мислим на повреде неких играча, али ни то није оправдање зашто смо били слабији него што смо требали да будемо, и ми ћемо учинити све да тим ојачамо. Опет, морам поновити да се не ради овде само о слабости Партизана већ и о снази наших ривала, како на терену, тако и ван терена. Ми једноставно морамо постизати два, три гола по мечу како бисмо били безбедни да неко неће угрозити нашу победу“, рекао је први човек црно-белих - истиче Вучелић.

Вучелић није задовољан односом навијача према клубу.

„Они су заборавили на три освојена купа и два првенства, ограничили су се само на ово сада, и своју енергију усмерили на штету Партизана. Немам проблем што они вичу ,,управа напоље“ већ што то чине када екипа води. Такође, ми имамо ситуацију да су нам навијачи подељени на три фракције и то не делује стимулативно ни на кога. То не постоји ни код једног клуба на свету.“

Председник Партизана не схвата осуде присталица клуба због понашања према челницима Црвене звезде на свечаности доделе награда најбољима коју је организовао ФСС.

„То је била свечаност на нивоу Србије и није било у реду да ми тамо демонстрирамо нетрпејивост. Да смо то урадили исти ти навијачи би рекли да то није фер, да то није васпитање; дакле, нека нас пусте да обављамо свој посао и никаквих проблема неће бити. Дакле, ми заступамо интересе Партизана, али када се треба понашати васпитано онда, једноставно, треба.“

Вучелић је обелоданио план за предстојећи прелазни рок.

„Довешћемо неке играче, у то нема сумње, али мишљења сам да много више треба да се ослањамо на своју омладинску школу него што смо то радили до сада. Показало се да је то прави рецепт, кад год смо то чинили, и не видим зашто не бисмо и сада“, поручио је председник црно-белих.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести