Партизан о "премештању" Купа: Забринути, али не и изненађени

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан огласио се саопштењем поводом одлуке Такмичараске комисије Фудбалског савеза Србије да "премести" финале Купа Србије из Ниша у Београду.
FK Partizan Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"ФК Партизан изражава истинску забринутост, али не и велико изненађење услед одлуке коју је данас донела Такмичарска комисија ФСС у вези са одредивањем домацина финалне утакмице Купа Србије. Већ у среду увече, добри познаваоци овдашњих фудбалских прилика саопштили су да ће финале Купа бити одржано у Београду и то на стадиону Рајко Митић. Требало нам је 36 часова да се у ову пророчку вест уверимо развојем данашњих догађаја", стоји у саопштењу Партизана.

Додаје се да се тако "присуствовало судобоносном следу догадаја".

"ИО ФСС, који је одредио Ниш за домаћина финала Купа у првом делу такмицарске сезоне у нашем најмасовнијем такмицењу, пренео је данас надлежност Такмицарској комисији ФСС у одлуци за променом домацинства. Уколико се томе здружи да је Такмичарска комисија без било каквог образложења донела одлуку да се домаћинство финала Купа измести из Ниша и повери Београду, а потом одржала жреб у којем није активно уцествовао представник ФК Партизан, добијени резултат одговара у потпуности најави којој смо сведоцили у среду увеце, одмах након завршетка полуфиналне реванш утакмице".

Како се наводи, ФК Партизан "упућује питање које су то околности сада узроковале промену домацинства и измештање финалне утакмице Купа из Ниша у Београд када су сви услови, онакви какви су били у време када је Ниш одређен одлуком ИО ФСС, и сада идентични када је Такмицарска комисија ФШ донела одлуку о измештању".

"Делује да је једина нова и нерадо примљена околност баш та да се бранилац трофеја нашао у финалу и да је у прилици да четврти пут узастопно освоји Куп Србије. Ова околност је непобитна и верујемо таква да ће ФК Партизан као и више пута у овој сезони показати да је снажнији од сви жребова, наглих преноса надлежности, одлука без образложења и цасно заокружити свој трновит пут до успеха", стоји у саопштењу клуба из Хумске.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести