Партизан одговорио Терзићу: Додатна мотивација 

Вечити дерби број 163 биће одигран пред празним трибинама, али наелектрисана атмосфера је већ створена.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је да је екипа са ‘Маракане’ ‘џиновски корак’ испред црно-белих, и на тај начин подигао много прашине.

Тим поводом огласио се и Партизан мало већим текстом на свом сајту под насловом ‘Ето нама додатне мотивације‘.

Партизан је описао Терзића као ‘даровитог за историјске фалсификате’ подсећајући да је Звезда за зеленим столом добила шампионску титулу из 1946. године.

– Надмена изјава генералног директора вечитог ривала пред 163. дерби ће ове седмице сигурно заузети своје место на вратима свлачионице фудбалера Партизана – пише на сајту пре подугачког одговора.

Прича почиње од 144. дербија, када су црно-бели захваљујући голом Јојића славили и обезбедили 25. титулу, по чему се Партизан изједначио са Звездом.

– Већ у наредној сезони 2013/14 смо видели шта значи када Партизан запрети да престигне комшијски клуб по броју освојених титула. То је сезона са пролећним 146. дербијем на нашем стадиону, у којем Црвеној звезди ни два досуђена пенала нису била довољна да избегне пораз. Следећа сезона је донела пролећни дерби у комшилуку. Та утакмица је завршена без голова, након што Партизану није свиран класичан једанаестерац (“свлачење” Балажица са обе руке у петерцу противника, у стопостотној шанси за гол), али је и такав један реми представљао у том тренутку велику победу за Партизан – освојена је нова титула шампиона, а тиме је поново изједначен скор у броју освајања шампионских знамења у дуелу против Црвене звезде – 26:26 – стоји у тексту.

 И не само то: Партизан је на крају сезоне 2014/15 имао седам бодова предности над највећим ривалом, чиме је „у бод“ изједначен укупан број првенствених бодова које су Партизан и Црвена звезда освојили у целој дотадашњој историји југословенског и потоњег српског клупског фудбала, дакле у читавом периоду 1946-2015, додају у ФК Партизан.

У досадашња 162 одиграна дербија наш ривал има више успеха (однос у победама је 47:64, у корист ривала), али је наш клуб ем успешнији као домаћин дербија (у 80 домаћинстава Партизана је однос у победама 31:24 за црно-беле, уз 25 ремија и уз гол разлику 106:99 у корист Партизана), ем је та предност резултат генерално веће успешности Партизана у дербијима у последњих десетак година.

Сви ови чињенични подаци говоре у прилог томе да Партизан не би смео да има било какву бојазан од Црвене звезде пред предстојећи 163. дерби. Далеко од тога да наш вечити ривал не заслужује респект, као наш традиционално највећи противник на домаћој сцени, али тај респект никако не сме да пређе у прецењивање противника. Партизан и индивидуално и колективно има потенцијала да поново савлада Црвену звезду у правој такмичарској утакмици, онако како је то чинио готово редовно последњих година на свом стадиону, а тренутних 8 бодова предности ривала је у фудбалском смислу битно колико и онај фрапантан податак од чак 100 ривалових победа у 114 лигашких мечева против целокупне клупске првенствене конкуренције у Србији – нимало, истакли су у тексту ФК Партизан.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести