Партизан одиграо веома слабу утакмицу у Турској

Фудбалери Партизана остали су без Лиге Европе, у реваншу плеј-офа за пласман у ово такмичење поражени су од Бешикташа са 3:0 ( првој утакмици било је 1:1).
BESIKTAS-FKP, fk partizan
Фото: FK Partizan

Резултат све говори, црно-бели су добили фудбалску лекцију од турског великана и јасно је да ће морати прилично тога да мењају у игри ако желе да буду конкурентни за домаће трофеје.

Партизан у Истанбулу није имао никакве шансе да стигне до евентуалног изненађења, није ни личио на екипу која је прошле сезоне презимила у Европи, домаћин се за све питао на терену, уз чињеницу да су голови примљени прилично наивно.

„Све што бих рекао после оваквог дебакла било би сувишно. Једноставно, ми нисмо били ми, уплашили смо се, нисмо ни на моменте показали да смо тим. Бешикташ јесте фантастична екипа, али мене боли начин на који смо поражени. Једноставно, предали смо се још пре почетка утакмице, није било енергије, жеље за надигравањем, тактичке дисциплине. Нису подбацили поједници, већ комплетан тим. Голове смо примали наивно, као да нисмо професионална екипа, после прекида и кроз средину. Клубу као што је Партизан то не сме да се догађа. Али, у овом тренутку ово је изгледа наш максимум и мораћемо пуно да радимо да бисмо ствари променили. Окрећемо се првенству и Купу, морамо да покушаму  да у домаћим такмичњењима досегнемо до жељеног циља“, рекао је Мирковић.

Стратег црно-белих истакао је још један битан детаљ:

„Неки играчи једноставно нису имали снаге за читаву утакмицу, изашли су из повреда и било им је тешко. Морао сам да их држим на терену јер нисам имао велики избор. Када бисмо поново играли утакмицу све бих исто урадио.“

Мирковић је у другом полувремену штопера Марковића заменио нападачем Николићем.

„Хтео сам да продрмам екипу, да им овом изменом поручим да још имамо шансе, да не треба да се предају до краја утакмице. У једном тренутку то је донело бољитак, заиграли смо нешто храбрије, али врло брзо све се поново распало. Једноставно, нисмо имали снаге да унесемо драматику у меч.“

Централна фигура  на утакмици био је Рикардо Кварежма, без обзира што је Пепе постигао два гола.

„Утакмица у Београду као да нам није била довољна школа, допустили смо таквом асу да буде растерећен и да игра своју утакмицу. Морали смо много јаче да га притиснемо, да му унесемо нервозу и све би онда било другачије. Али, нисмо то учинили и епилог је такав какав је.Кваржема је имао слободу да игра како хоће и где хоће, а такав зналац  то не пропушта“, казао је Мирковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести