Партизан победио Пролетер (2:0),  Саша Илић отишао у легенду

У Хумској све је било у знаку Саше Илића, који се после 875 утакмица опростио од „црно – белог“ дреса, легендарног капитена Партизана, на почетку меча дочекао је шпалир најмлађих навијача „црно – белих“ са ликом Илића,а са трибина је одјекивало: "Један је Илић, капитен".
1
Фото: Vladimir Marković

А капитен је издржао 80. минута и своје место препустио младом Лазару Павловићу, који би у наредним годинама требало да преузме улогу пословође у екипи Партизана. Приликом изласка  са терена Салету је капитен  Пролетера Немања Човић уручио уметничку слику, а онда је легенда „црно–белих „ стао на  раније примпремљени бетон и оставио отисак своје копачке, а у исто време почео је и ватромет. 

Наравно, све фракције Партизана  су бурно подравили свог идола, који је са сином  обишао почасни круг на стадиону.  И уз сузе отишао у свалчионицу.

Утакмица је почела у лаганом ритму, свечарски у првих неколико минута све се вртело око Саше Илића, који је  показао сјајан преглед игре и делио лопте као руком. Прву прилику имали су Сланобарци и то после корнера, али је ударац  Вујаклије из близине Стојковић успео да одбрани,а у контри Партизан је повео. Пантић је на левој страни прихавтио једну лопту, варком тела преварио Танасина и искоса ииз доста тешког угла изненади голмана Васића, који је оставио отворен „први угао“. Мало касније Човић је тукао главом, али био је непрецизан, лопта је отишла преко пречке.

Потом се спустила киша и град на стадион Партизана, као да је и небо заплакало што се Саша Илић опрашта од  активног играња фудбала, па је млади судија Никола Радаковић из Новог Сада, који је дебитовао на суперлигашкој сцени морао да прекине меч, али из због погрдног навијања дела  партизанових симпатизера.   

И друго полувреме почело је по јаком пљуску, лоптиу је било готово немогуће контролисати, а чини се да су се фудбалери Пролетера боље снашли по клизавици, извели су неколико лепих акција, али нису уиспели да угрозе гол Стојковића.

С друге стране Партизан је искористио кикс у одбрани Пролетера и Гомеш је лако савладао Весића.  

Сланобарци ни једног тренутка нису били у подређеном положајуи преко Немање Човића могли су да смање резултат, међутим, капитен новосадског тима из добре позиције није успео да погоди мрежу. Његов ударац завршио је поред гола. Потом је у шанси био и Срђан Вујаклија, али је и он као и Човић из повољне прилике шутирао поред гола.

А мало касније прилика се указала ипоново Вујаклији, али ни нову прилику центарфор Сланобараца није искористило. Играло се у правој каљуги па до краја није ни било прилика.

 Г. Ковач

 Партизан – Пролетер 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 15.000. судија: Радаковић (Нови Сад), стрелци: Пантићу 25. И Гомеш у 55. минуту.

 ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Н. Р. Милетић 6(Остојић), Валианте 7,  С. Марковић 6, Шеховић 6, Смиљанић 6,Здјелар 6,Закарић,  Пантић 7 (Тошић), С. Илић 8(Пабвловић), Гомеш 7.

ПРОЛЕТЕР: Весић 6, Танасин 6, Ламбулић 6, О. Митровић 6(Бемпах 6), Јаблан 6(Плавшић), Чуковић6, Н. Илић 6, Говедарица 6,  Новаковић 6(Пјоха), Човић 7, Вујаклија6.   

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести