Партизан поразом завршио првенство

Фудбалери Партизана су у сезони 2020/2021 извојевали 31 победу, од којих 27 под шефом стручног штаба Александром Станојевићем.
natho
Фото: Бибрас Натхо, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

У последњем 38. колу Супер лиге Србије изгубили су на гостујућем терену од екипе Младости из Лучана и сезону завршили на другом месту са 95 бодова. Податак који брине с обзиром на то да Београђани већ 25. маја играју финале Купа са Црвеном.

- Ово није била добра утакмица за нас. Сада можемо да нађемо много разлога и кажемо „уморни смо, мислимо на Куп, крај је године“, али оно што је кључно је да нисмо играли нашу игру, наш стил. Нисмо нашли моменат да дамо гол. Једноставно, била је тешка утакмица – рекао је Бибрас Натхо.

Израелски интернационалац ипак уверен је да неславна партија у Лучанима неће оставити последица на његову екипу.

-Не волимо да губимо, јер играмо у Партизану, али ово све мора да се заборави и мисли се само на Куп. Имамо неколико повређених фудбалера, али се надам да ће они бити спремни до тада.

Још један фактор као битан изнео је Натхо.

- Сви знамо шта се десило и са Асаном, он нам недостаје, али сада се иде без њега. Морамо да дамо 101 посто снаге и, уз срећу, тог дана узмемо Куп.

Дакле, циљ је јасан, освајање трофеја.

- Да, посвећени смо апсолутно томе, био би неуспех да не подигнемо пехар. Морамо бити максимални и да дати све од себе за то – поручио је Израелац.

Сезона 2020/2021 била је турбулентна за Партизан. Као шесф струке почео ју је Саво Милошевић али је због лоших резултата на његово место дошао Александар Станојевић. Трка за титулу је већ била изгубљена али је проверени стручњак успео да мотивише екипу да се поврати и забалежи серију победа, која је трајала да недавног дербија са Црвеном звездом. Потом су црно-бели везали осам узастопних трјумфа, да би у најгоре време изгубили од Младости.

Сада их очекује финале Купа са ,,вечитим ривалом“ и видећемо хоће ли Београђани успети још једном да се издигну и ипак спасу сезону.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести