Партизан после преокрета победио ТСЦ са 3:1

Фудбалери Партизана победили су данас у Бачкој Тополи домаћи ТСЦ са 3:1 (3:1), у 14. колу Суперлиге Србије.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Црно-бели су после преокрета дошли до 12. победе у сезони.

Прво полувреме меча у Бачкој Тополи било је изузетно садржајно, са чак четири поготка. Најпре је у деветом минуту вођство домаћима донео Марко Петковић, који је након одбране Стевановића и покушаја Рајковића, лопту послао у мрежу. Није дуго трајала радост ТСЦ-а, пошто је Партизан у наредних петнаестак минута стигао до преокрета. Прво је у 12. минуту Рикардо Гомеш, својим 15. голом у сезони, поравнао резултат. Он је искористио кикс двојице играча домаћих, избегао офсајд замку и матирао Филиповића. Црно-бели су добили ветар у леђа након изједначујућег гола, а онда је на сцену ступио млади Никола Терзић. Била је то лепа акција гостију, Терзић се одлично убацио, а лопта је после његово шута "лизнула" стативу и завршила у мрежи Филиповића. Исти играч је и у 36. минуту погодио мрежу ривала, овога пута након одбијене лопте после шута Натха. ТСЦ је до паузе био близу да смањи резултат, али је Михајло Бањац након доброг дриблинга погодио само стативу.

Почетак другог полувремена припао је домаћима, међутим, они нису успели да искористе своје шансе. У 55. минуту након кикса Милетића, довољно добар није био шут Станојловића, да би седам минута касније Стевановић спречио вероватно и најлепши гол од почетка сезоне. Зауставио је волеј Аранђела Стојковића са 20 метара. Ритам је у завршници меча опао, једине шансе имали су још само резервисти Мениг и Шћекић, те је Партизан тако остварио победу у овом дербију кола.

Изабраници Александра Станојевића и даље су први на табели са 37 бодова, осам више од Црвене звезде, од које имају и два меча више. ТСЦ је са друге стране наставио са серијом лоших резултата, ово им је четврти пораз на последњих пет утакмица и тренутно су четврти са 20 освојених бодова.

ТСЦ – Партизан 1:3 (1:3)

БАЧКА ТОПОЛА: Стадион "ТСЦ Арена". Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: Петковић у 10 за ТСЦ, а Рикардо у 12 и Терзић у 27. и 36. минуту за Партизан.

ТСЦ: Филиповић – Петковић, Антонић, Рајковић, Крсмановић (од 81. Петровић) – Томановић, Стојковић – Станојев, Бањац (од 81. Милићевић), Станојловић (од 67. Ратков) – Зец.

Партизан: Стевановић – Миљковић, Милетић, Вујачић, Урошевић – Здјелар, Јојић – Терзић (од 64. Јовић), Натхо (од 50. Шћекић), Пантић (од 50. Мениг) – Рикардо (од 72. Лутовац).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести