Партизан представио Мусу Нџаија: У Норвешкој га зову Нејмар

Фудбалски клуб Партизан представио је прво зимско појачење, Норвежанина Мусу Нџаија.
musa, fk partizan
Фото: Муса Нџаи, фото: ФК Партизан

Реч је о момку који има 23 године, игра на позицији крилног нападача, а са црно-белима је потписао трогодишњи уговор. Стигао је из Стабека, а, иако је имао понуду из Турске, младић којег норвешки медији зову Нејмар јер воли да дрибла, није желео да иде даље од Београда.

„Заиста волим да дриблам и стварам проблеме одбранама ривала. Нису ме звали тако због фризуре“, објаснио је надимак Нџаи.

„Хтео сам само да продужим за Турску, али сам се овде осетио пријатно, већ само после једног дана. Вратио сам се у Норвешку, пренео породици све и потом се одлучио за Партизан.“

Фудбалер пореклом из Гамбије, рођен је у Ослу, каријеру је почео 2013. у Воларенги, потом играо за Берум 2015, а у Стабеку је од 2016. године. На 68 утакмица постигао је укупно шест голова, уз 14 асистенција.

„Дошао сам у велики клуб који се бори за трофеје, знам и да има великог ривала Црвену звезду. Упознат сам с чињеницом да Партизан жели стално да игра Лигу шампиона или Лигу Европе, а ја желим да се изборим за стартну поставу. Даћу све од себе да то и урадим“, рекао је Норвежанин.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев је истакао да је Нџаи профил играча који је био неопходан црно-белима.

„Анализирали смо са Батом Мирковићем шта је оно што нам је потребно. Муса је играч који има карактеристике које нам недостају и био је приоритет довести играча управо тих особина, али и тих година, јер представља будућност и потенцијално велики економски добитак за клуб. Раније сте били сведоци тога да су постојале крупне речи с моје стране, сада имам искуство да се суздржим и да сачекам да Муса покаже све на терену. Морамо да га подржимо и дамо му слободу да покаже шта може, а верујем да може много“, нагласио је Илиев.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести