Партизан преслаб за Бешикташ и Лигу Европе

Наш последњи представник у квалификацијама за Лигу Европе, београдски Партизан није успео да се квалификује у завршну фазу овог такмичења, јер се испоставило да су црно-бели били преслаби за турски Бешикташ, који их је код куће лако савладао са убедљивих 3:0.
d
Фото: EPA/SEDAT SUNA

После ремија 1:1 у првој утакмици у Београду, Партизан је и поред примљеног гола код куће имао пристојне изгледе да изненади турски тим али се, нажалост, на терену готово и није видела озбина жеља да се то уради. Фудбалери Партизана су од самог почетка меча играли повучено и своју шансу тражили у контранападима, који су махом били заустављани пре казненог простора домаћина, који је за то време диктирао игру и наметао се као тим који зна шта жели.

У питању је неупоредиво скупља и, пре свега, искуснија екипа, у којој игра и неколико прослављених интернационалаца, што је у 37. минуту први показао Пепе, дугогодишњи првотимац мадридског Реала, који је главом постигао први гол на утакмици, након одличног слободног ударца и даље веома доброг Кварежме. партизан се ни након тога није тргао, тако да су у самом финишу првог полувремена, у 45. минуту примили и други гол, који је измежу два играча београдског тима постигао Озјакуп, након одличног дуплог паса са Ларином.

Почетком другог полувремена Партизан је напокон смогао снаге да озбиљније нападне противника, јер више заиста нису имали шта да изгубе. Имали су неколико солидних прилика и чак и једну стативу, али се све зауставило на томе и након десетак напада ангажованије игре црно-белих Бешикташ је поново успоставио контролу и рутински привео меч крају. Поготово након што је Пепе у 69. минуту постигао свој други гол на утакмици, за коначних 3:0 за Бешикташ.


Мирковић: Реалност, изгубили смо од бољег

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је после елиминације свог тима од Бешикташа у плеј-офу за Лигу Европе да је недопустиво да се у тако великој утакмици примају лаки голови.

"Изгубили смо од јачег противника и у реваншу боље екипе. Ово је била исувише велика утакмица да се примају овако неозбиљни голови, два чак из прекида. Након тога више није било повратка, ово је наша реалност у овом моменту. Морамо много да радимо, ситуација је тешка, остају нам сада првенство и Куп", рекао је Мирковић на конференцији за медије после меча.

Он је честитао екипи Бешикташа на пролазу и фер борби, и додао да својим играчима највише замера одсуство концентрације.
"То су компликоване, истовремено и једноставне ситуације. Недопустиво је да се тако примају голови, без икаквог отпора. Морамо да преузмемо више одговорности у моментима када имамо вишак простора. Мени, у ствари, нама, неке ствари диктира и стање тима, поједини играчи нису спремни за целу утакмицу. Причамо о ровитима, тек изашлим из повреде. Дакле поново бих исто урадио", казао је шеф струке црно-белих.

Мирковић није хтео да издваја било ког свог играча, као и да је Александра Шћекића извео јер је црногорски репрезентативац то тражио због ударца у главу, а Светозара Марковића због тактичких разлога.
"Имали смо минус и желели смо да играмо мало и хазардерски", закључио је Мирковић.


Партизан итекако има за чим да жали, изгубили су само једну утакмицу у квалификацијама за ЛЕ али су, нажалост, изгубили ону најважнију и сада им преостаје једино да се окрену домаћем првенству и догодине чекају нови прилику да изборе бољи пласман на међународној сцени.

Е. Д.

Лига Европе

Астана - АПОЕЛ             2:0 (п.п.) (1:0) први меч 0:1)

Уфа – Ранџерс               1:1 (0:1)

АЕК (Л) - Тренчин             3:0 (1:1)

Копенхаген - Аталанта   1:0 п.п.(0:0, 0:0)

Лајпциг - Зорја                 3:2 (0:0)

Аполон  - Базел               1:0 (2:3)

Клуж - Дуделанж             2:3 (0:2)

Лудогорец - Торпедо      4:0 (1:0)

Макаби - Сарпсборг       2:1  (1:3)

Молде - Зенит                2:1 (1:3)

Карабаг - Шериф           3:0 (0:1)

Мидтјеланд - Малме      0:2 (2:2)

Бешикташ - Партизан   3:0 (1:1)

Шкендија - Розенборг   0:2  (1:3)

Брендби – Генк               2:4 (2:5)

ФЦСБ - Рапид                2:1 (1:3)

Спартак (Т) - Олимпија  1:1 (2:0)

Бордо – Гент                    2:0 (0:0)

Барнли - Олимпијакос    1:1 (1:3)

Селтик - Судува               3:0 (1:1)

Севиља - Сигма               3:0 (1:0)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести