Партизан против Молдеа мора боље

Фудбалери Партизана нису бриљирали у Малтији, али су остварили жељени резултат и елиминисали истоимени турски  тим из квалификација за Лигу Европе.
в
Фото: ФК Партизан

Од пласмана у лигашки део овог такмичења црно-беле дели још само Молде, који је против Ариса у Грчкој показао да је врло рањив (прва утакмица 3:0 за Молде, друга 2:0 за Арис). Црно - бели имају времена да се припреме за први дуел са норвешком екипом, који се следећег четвртка игра у Београду, и да исправе мане које су показали против турског тима.Ако хоће у лигашки део ЛЕ морају много боље да одиграју против Норвежана него што је то било у Турској.

- У најави утакмице у Турској истакао сам да је противник квалитетан, са пуно добрих играча, који сваком могу да дају гол. Нисам изненађен што су нас победили, али незадовољан сам уласком у утакмицу својих играча, који је био конфузан, можда и лежеран. Десио се гол који нас је могао скупо коштати. Иако у току целог меча нисмо успоставили своју игру, бар смо карактерно били јаки и издржали до самог краја са резултатом који нас је водио даље. Искрено, када сам видео како је утакмица  почела помислио сам да нам се лоше пише, али смо се издигли из проблема и остварили циљ – рекао је стратег црно-белих.

Без обзира што су тријумфовали, Турци ничим нису изненадили црно - беле.

- Било је баш онако како сам очекивао. Несмотрено смо примили гол, али није било пуно прилика за противника, као уосталом ни за нас. Знао сам да нас Малатија неће снажно напасти јер још увек није довољно физички спремна. Ипак, ушли смо у неизвесну завршницу, а убеђен сам да до тога не би дошло да је Садик искористио прилике у финишу првог полувремена.


Тошић: Имали смо среће

Фудбалери Партизана боље од других знају да нису одиграли  квалитетну утакмицу у Турској, али да је најважније да су прошли даље.

- Имали смо озбиљног противника, срећа је да смо их ухватили у припремном периоду, ван такмичарске форме. Примљени гол нас је пореметио и одмах смо схватили  да може скупо да нас кошта. Стисли смо се и одбранили. Далеко је ово било од нашег најбољег издања, овога пута имали смо среће – искрен је Зоран Тошић.


Рано примљени гол није ништа променио у концепцији Партизана.

- Договорили смо се да играмо оно што смо уигравали, без обзира шта се дешавало на терену. Ојачали смо средњу зону и то је био наш добитни адут. Иако нас је Малатија у једном делу надиграла мислим да нисмо погрешили и да смо изабрали право решење.

Милошевић је похвалио и амбијент на Малатија арени.

- Одличан стадион, одлично навијање, види се да се ради о озбиљном клубу. Жао ми је што се сада као  правдам јер смо ми прошли даље, исто то је могла да уради и Малатија и не би било незаслужено. Обе екипе су добиле по једно полувреме, ми смо били срећнији и остварили циљ – казао је Милошевић .

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести