Партизан разочарао у финалу Купа у Нишу: Сезона завршена без трофеја

Фудбалери Партизана надали су се да ће одбраном трофеја у Купу ипак тријумфално завршити сезону, али то се није десило.
partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодровић

Црно-бели су поклекли у финалу, против Војводине, након извођења једнаестераца. Оно што је било уочљиво да је  у дуелу старих ривала Воша била мотивисанија, одлучнија да у своје витрине унесе још један пехар. А, црно-бели су деловали као да ће има трофеј сам од себе доћи, већи део утакмице су отаљали, пробудили се тек у финишу. То их је на крају и коштало.

Страхиња Павловић, који је одиграо своју последњу утакмицу за црно-беле јер прелази у Монако директно је кривицу за неуспех приписао себи.

- Оба примљена гола иду на моју душу. Нисам био на свом нивоу. Јесам постигао гол за изједначење, али мало је то. Жао ми је због свега, желео сам од Партизана да се опростим трофејом, али нисам успео. Имао сам пред меч неких здравствених проблема, санирао их, али очигледно не довољно. Остаје горак укус у устима, али шта ћу, морам да наставим даље – рекао је млади штопер.

Павловић још једну битну чињеницу издвојио као као кључну.

- Имали смо довољно шанси за победу у регуларном току, али нисмо их искористили. Лопта једноставно није хтела у гол – истакао је стамени дефанзивац.

Неутешан је и други штопер Партизана Урош Витас.

- Уздрман сам, подвиг који смо направили у регуларном току није донео трофеј. Преузимам одгворност на себе, тражио сам да шутирам једнаестерац и промашио. Једноставно: десило се. Тешко ми је, али идем даље, трудићу се што пре да се искупим – рекао је Витас.

Некако најреалнији у анализи меча био је млади Филип Стевановић. Он је признао да његова екипа није била на свом нивоу.

- Генерално, као тим смо подбацили. Много тога што смо договорили пре меча нисмо испоштовали. Успели смо да изједначимо, али нисмо били срећни на ,,лутрији“. Честитам фудбалерима Војводине, али нису заслужено освојили пехар. И, поред свега, мислим да смо ми били боља екипа – рекао је стрелац првог гола за Партизана.

Сезону за нама црно-бели ће што пре заборавити. У Европи су имали запажених партија, али су у домаћим такмичењима заказали. Да све буде још горе пораз од Војводине донео им је мање времена за одмор. Парни ваљак мораће квалификације за Лигу Европе да почне од првог кола.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести