Партизан се не одриче борбе за титулу

Председник Партизана Милорад Вучелић поручује да се црно-бели не одричу борбе за титулу упркос другом узастопном поразу у Линглонг суперлиги Србије, преноси портал Србија данас.
Bambi Tošić i Sejduba Suma/FK Partizan/M. Todorović
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Он каже да су играчи једини кривци за неуспех против Младости у Лучанима (0:1), као и заостатак од седам бодова за водећом Црвеном звездом.

Трећу годину заредом црно-бели већ у октобру имају озбиљан заостатак за вечитим ривалом, иако су недавно успели да савладају Црвену звезду у првенству.

- Резултат је лош и забрињавајућ, али играчи су најодговорнији. Исто као што су само они заслужни када се победи. Много је фактора који су утицали на лош резултат. Рецимо, премор због наступа за репрезентацију, па су неки играчи дошли дан или ноћ пре утакмице у Лучанима. Други разлози пораза су, наравно, слаба игра и лоша реализација. Ипак, титула никада није изгубљена, јер има још да се игра, а првенство ће дуго трајати - јасан је Вучелић.

Партизан је поново имао катастрофалну реализацију у Лучанима. Невероватно звучи податак да је тим Саве Милошевића чак 20 пута шутирао на гол, од тога девет пута у оквир и ниједном није погодио мрежу. Највише је поново промашивао Умар Садик и пропустио чак три добре прилике.

Вучелић и кривца за слабе партије тражи искључиво у својим редовима.

- Када се неким другим клубовима свирају непостојећи пенали, то може можда да утиче на психу играча Партизана, али кривац за пораз није. Кривца не смемо тражити ван својих редова, пораз је само наш проблем. Неправде утичу на играче јер прате друштвене мреже и све што се дешава и то њима делује као организована неправда. Али понављам, то није оправдање. Морамо да гледамо у своје двориште, поготово јер је против Младости суђење било коректно - додаје Вучелић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести