Партизан се против Војводине бори за Европу: Милетић верује у победу

Фудбалери Партизана у претпоследњем колу Суперлиге Србије имају прилику да изваде визу за Европу.
Miletic Nemanja/FK Partizan
Фото: Nemanja R. Miletić, FK Partizan/M. Todorovic

Црно-бели гостују Војводини, екипи која их је недавно победила, и имају велики респект према старом ривалу, али верују да неће подлећи притиску услед огромне важности меча, и да ће, када је најтеже, одиграти најбоље, и остварити значајну победу. Један од играча који би требало да унесе сигурност у игру Београђана је Немања Р. Милетић, који је једно време провео и као играч екипе са ,,Карађорђа“.

„Изузетно битна утакмица је пред нама. Имамо прилику да завршимо посао везано за првенство, и у потпуности се потом посветимо Купу. Састав Војводине осцилира, али увек може да бљесне и оствари добар резултат. Потврда тога је и победа коју су извојевали у последњем колу регуларног дела првенства и која их је одвела у плеј-оф, као и недавни реми против захукталог Радничког у Нишу. Дакле, Новосађане никада не треба потцењивати, имају квалитетан састав којег свако треба да узме озбиљно. Ми сигурно хоћемо, јер ово је практично утакмица сезоне за нас“, рекао је снажни десни бек црно-белих.

Милетића посебно радује што је његова екипа показала карактер у утакмици против Напретка.

„Имали смо гол минуса, али ниједног тренутка нисмо посустајали, силно смо желели победу и до ње дошли. То је нови квалитет овог састава, који је такве ствари ове сезоне ретко чинио. Утакмица против Војводине нам може донети много и желимо од првог тренутка да наметнемо игру и за све се питамо на терену. Неће бити лако, али мислим да смо способни за то.“

У екипи Воше бек црно-белих издвојио би једно име.

„Знам неколико играча Новосађана, али сигурно нам највећа опасност прети од Бојана Матића, који је одличан нападач. Знам га још док је играо у Мачви, где се надавао голова. Посебну пажњу мораћемо да усмеримо на њега.“

Меч против Војводине је специфичан за Немању Милетића јер је 2016. године носио њен дрес.

„Лепе успомене ме вежу за новосадске црвено-беле, провео сам 6 месеци у Новом Саду и стекао много пријатеља. Памтићу ту сезону јер смо стигли до плеј-офа Лиге Европе, када смо елиминисани од АЗ Алкмара. Пре тога смо избацили Динамо из Минска, и то је двомеч који ће ми вечно остати у сећању. Волео бих да се Војводина врати на пут славе, јер јој је место уз нас и Црвену звезду“, поручио је десни бек Партизана.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести