Партизан силан у нишком дербију против Радничког

Последњих година фудбалери Партизана готово да нису узимали бодове на нишком „Чаиру“, а у суботу су „Реалу са Нишве“ очитали праву лекцију.
Radnicki-Partizan_213
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели су били најближи ономе што ове сезоне тражи тренер Саво Милошевић: кидисали су од првог минута, па су, и поред резултатског заостатка из почетка сусрета, наставили да нападају све док потпуно нису оборили Нишлије на колена и нанели им тежак пораз. Победа од 4:1 права је увертира пред дуел Београђана са Астаном, у четвртак, који може бити пресудан у борби црно-белих за пласман  у другу рунду Лиге Европе.

Нападач Умар Садик поново је имао неколико промашаја, али је, и поред тога, одиграо значајну улогу у тиму, јер је над њим начињен пенал, а постигао је и два поготка.

- Голови ми много помажу код подизања нивоа самопоуздања - рекао је Садик. - Увек истичем да је, поред њих, веома важна победа тима, јер шта да ја радим као појединац, ако екипа губи и због тога није добра атмосфера у њој? Овако, све је одлично и то ме још више чини срећним.

Одмах после утакмице, тренер Милошевић прогнозирао је да ће високи центарфор имати бољи голгетерски учинак од Рикарда у прошлој сезони.

- Заиста ми је велика част да шеф то мисли и надам се да ће тако заиста и да буде. Уствари, немам шта да се надам, већ морам да наставим с јаким радом.

Садик се потом осврнуо на предстојећи меч у Лиги Европе.

- У добром смо моменту, везали смо неколико одличних игара и на крилима тога идемо на тешко гостовање Астани. Противник је озбиљан, чврст, са амбицијама да он буде тај који ће се квалификовати за нокаут фазу. На нама је да покажемо да смо бољи и да остваримо тријумф који би нам много помогао у даљим борбама - додао је Садик

Високу класу против Нишлија поново је показао Израелац Натхо. Реч је о паметном фудбалеру, који је на терену прави вођа, постигао је први гол за црно-беле и повео их ка преокрету.

-  Ово је била моја прва утакмица у Нишу, коју смо, из мог угла посматрања, одиграли добро. За нас је најважније било да смо задржали фокус и победили. Драго ми је не само због гола, већ много више због победе читавог тима – поручио је Партизанов плејмејкер.

Он је додао и да је без проблема одиграо 60 минута.

- Мало сам се прибојавао после повреде у дербију, али лагано сам одрадио своју минутажу. Верујем да ћу бити потпуно спреман за Астану – рекао је Израелац Натхо.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести