Партизан срчано на Бешикташ

Фудбалери Партизана сутра (20 часова, РТС 1) на ,,Водафон арени“, против Бешикташа играју реванш меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе.
zakaric
Фото: Goran Zakarić, foto: FK Partizan

Црно-бели из првог дулеа имају (не)повољан резултат (1:1) и свесни су да морају добро да запну да би остварили циљ. Горан Закарић, један од најбољих из београдског дуела, каже да он и његови саиграчи имају рецепт за успех.

„Једноставно, не смемо понављати грешке из првог дуела. Чини ми се да смо на свом стадиону преценили Турке и да смо сами криви што нисмо боље прошли. Сад, морамо показати невиђену дозу дрскости, самопоуздања, хтења, свих деведесет минута играти као да је почетак утакмице. Показало се у Београду да Бешикташ није баук, да има слабих тачака, а да смо му својим грешкама дозволили да остне у игри. Сада смо паметнији за тих деведесет минута и мислим да можемо до групне фазе“, рекао је крилни нападач црно-белих.

Закарић је у првом мечу показао да подједнако добро може да игра и на левој и на десној страни.

„Служим се обема ногама тако да ми то није страно. Могу да пружим максимум на оба бока. Штета само што неће играти Јанковић, мислим да бисмо са њим у тиму били непредвидиви за Турке. И он се служи и левом и десном тако да би сталним променама страна нас двојица попрлично збунили Турке. Али, ко год да заигра, играч је Партизана, дакле није без разлога ту и верујем да може да донесе превагу.“

Показало се да новајлија из сарајевског Жељезничара и нападач Гомеш одлично функционишу.

„Он је рођени голгетер, играч који напада простор, који напада центаршутеве и одличан је у скоку. Таквом фудбалеру није тешко наместити гол. Уз то је и одличан са лоптом, маестрално се гради и са њим смо добили много. Надам се да ћемо и сада одлично сарађивати.“

Закарић истиче да Партизан мора искористити неуиграност Бешикташове одбране.

„Показали су доста слабости у Београду, када год смо креирали неку смисленију акцију они су били у проблему. То мора бити наш адут. Морамо их упорно нападати и терати на грешке. Нас и нерешен резултат води даље, са два и више постигнута гола тако да мислим да наш акценат мора бити на офанзиви. Уколико се потпуно затворимо у одбрану и препустимо иницијативу Турцима, то ће на лоше да изађе, јер Бешикташ има прекаљену навалу која нам можете направити силне проблеме. Због тога морамо од почетка напасти и држати тај темпо до краја утакмице.“

Оптимиста пред дуел је и нападач Рикардо Гомеш.

„Дао сам гол у првој утакмици, не видим зашто не би тако било и сада? Показало се да одбрана Бешикташа често киксира и слабо се сналази када је противник притисне. Верујем да Партизан има нападачки потенцијал који Турцима може направити проблеме. Ако изађемо на терен ,,Водафон арене“ са огромном количином самопуздања можемо до још једног успеха, на шта је Партизан већ навикао своје навијаче, када су дуели у Европи у питању“, истакао је Гомеш.

Из свега се да закључити да црно-бели пред Турке неће изаћи са белом заставом, па ако тако и буде желимо им сву срећу да до новог подвига дођу.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести