Партизан тоне све дубље, Нови Пазар савладао црно-беле

НОВИ ПАЗАР: Фудбалери Партизана наставили су са лошим партијама на старту сезоне пошто су вечерас поражени у уводном мечу четвртог кола Суперлиге на гостовању Новом Пазару са 1:0 (1:0).
fudbal
Фото: pixabay.com

Изабраници тренера Илије Столице после два везана ремија против Радничког из Ниша (3:3) и ТСЦ (0:0) уписали су и први пораз у домаћем шампионату, у ком после четири одиграна кола имају пет освојених бодова.

С друге стране, Нови Пазар је после три везана пораза на старту првенства уписао први тријумф и побегао са дна табеле.

Кључни моменат на Џаизкојн арени догодио се у 23. минуту када је штопер Партизана Синиша Саничанин фаулирао Мајдевца у казненом простору и скривио једанаестерац. За прекршај је добио жути картон, а како га је претходно судија Марко Ивковић опоменуо у 15. минуту, црно-бели су до краја утакмице играли са играчем мање.

Прецизан са беле тачке био је Милош Мијић у 24. минуту, а испоставило се да је то био први и последњи гол на утакмици.

Нови Пазар је у наставку меча био опаснији ривал, али Исламовић и Мијић нису искористили своје шансе.

Покушао је тренер Партизана Илија Столица изменама да размрда екипу, али резервисти Дијабате, Белић, Баждар и Лутовац нису много помогли црно-белима.


Столица: Било би кукавички да поднесем оставку

Тренер фудбалера Партизана Илија Столица изјавио је вечерас после пораза да би било кукавички да поднесе оставку и напусти црно-беле.

Не размишљам о оставци, то би бло неозбиљно, да тако размишљам. Такве кукавичке ствари су непримерене, постоји добра енергија и морамо да окренемо ствари у своју корист, изјавио је Столица после утакмице у Новом Пазару.

Он је додао да је црвени картон штопера црно-белих Синише Саничанина у 23. минуту одредио ток утакмице.

Ствари нису кренуле како смо очекивали, црвени картон је променио ток меча, нисмо успели са играчем мање да окренемо. Покушавали смо, не смемо да се предајемо, морамо да се саберемо што пре, чека нас Европа, то је основа свега, рекао је тренер клуба из Хумске.


Утакмицу на Џаизкојн арени, на којој није било навијача због казне за екипу Новог Пазара, из ложе је посматрао и некадашњи репрезентативац Србије Адем Љајић, који је рођен у Новом Пазару, а дрес Партизана носио је од 2008. до 2010. године.

Гаћиновић: Требало је да напунимо мрежу Партизана

Тренер фудбалера Новог Пазара Владимир Гаћиновић изјавио је да жали што његова екипа није напунила мрежу Партизана и убедљивије савладала црно-беле у мечу четвртог кола Суперлиге.

Мени је ово главно мерило. Ми смо у прве три утакмице заслужили исто ово. Радили смо, знали смо да ће се вратити. Хвала богу што нам се вратило, али мислим да није довољно. Данас смо заслужили да напунимо мрежу Партизана до врха, знали смо од почетка шта хоћемо, како да их добијемо на транзицији и то смо добили. Мислим да је победа могла бити убедљивија, изјавио је Гаћиновић после утакмице.

Стратег Новог Пазара рекао је да се његова екипа свесно повукла упркос бројчаној предности на терену.

Када играте против много добрих играча, који играју између линија тима, тешко је парирати и свесно смо препустили и даље да нападају. Тек смо се отворили у другом полувремену, када смо увели неке свежије играче. Знали смо да једна грешка може да нас казни, Рикардо или Натхо. Знали смо да не смемо да се отварамо. Честитке Партизану, жао ми је што су овако су лоше стартовали, то је један велики клуб, али сам сигуран да ће се вратити на праве стазе, закључио је Гаћиновић после прве победе и прва три бода његовог тима у Суперлиги.

Шампион Србије Црвена звезда касније вечерас на свом терену дочекује Радник из Сурдулице.

У оквиру 4. кола Суперлиге сутра се састају: Раднички (К) - Војводина (17.30), Напредак - Јавор (21.00) и Спартак - Вождовац (21.00), док су у недељу на програму мечеви Раднички (Н) - ТСЦ (18.55), Колубара - Младост (Л) (21.00) и Младост ГАТ - Чукарички (21.00).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести