Партизан у проблему пред дерби с Војводином: Ко ће заменити Бибраса Натха?

Фудбалери Партизана одлично играју ове сезоне, први су на супелигашкој табели, а добро им иде и у Европи.
natho
Фото: Бибарс Натхо, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

У последњих пар недеља очигледан је био пад у форми црно-белих, па је минула првенствена пауза требало да представља право време како би се неки играчи одморили и  ухватили „ваздух“ пред даље напоре. Међутим, Београђане је задесио велики пех: због проблема с дисањем на мечу репрезентације Израела, пословођа Партизана Бибрас Натхо, у 23. минуту напустио је терен. Након урађених медицинских тестова, испоставило се да сјајни играч има проблема с анемијом, због које ће паузирати до краја календарске године.

То је велики шок за црно-беле, који је наишао баш у невреме. У тренутку када их очекује дерби с Војводином, односно када његов клуб има још седам утакмица у наредних 25 дана, тренер Александар Станојевић мораће да пронађе решење како би се изостанак Израелца што мање приметио.

Које опције има шеф струке црно-белих? Према позицији која му је природна, најближи да замени Натха је Данило Пантић. И он кубури с формом после повреде, а и код Станојевића чешће игра на позицији крила него полушпица. Повратник у редове црно-белих одлично је почео сезону, показао да би могао бити онај „прави“, али онда је морао да одсуствује, и откако се вратио никако не може да се нађе на правом колосеку. Сусрет с Војводином Партизану је веома важан и могуће је да услед тога Александар Станојевић посегне за неким другим решењима.

Оно што се намеће је то да би организатора игре могао да представља Милош Јојић, који је играо на разним позицијама ове сезоне. Тренер Станојевић држао га је и на боку, и у централи и на месту полушпица, а испоставило се да искусни игач најбоље партије пружа као задњи везни, што је недавно и сам признао. Колико би сад било мудро доделити му улогу која му не лежи, зна само шеф струке црно-белих.

Због тога, млади стручњак можда посегне за решењем које је, од како се вратио на клупу Партизана, најмање користио. А, то је да на место полушпица стави Лазара Марковића, на позицију на којој је овај већ играо раније. Некако се чини да би овај избор био најлогичнији, јер познато је колико је брзоноги играч опасан када се појави из другог плана и колико због квалитета које поседује с те позиције може да допринесе. Сигурно би то изнудило и већу пажњу одбране Војводине која би била усмерена на овог фудбалера, што би осталим играчима Партизана отворило простор да и они допринесу нападу.

У сваком случају, Александар Станојевић није у безазленој ситуацији пред утакмицу с Војводином, а које ће решење изабрати, то ћемо видети када екипе буду истрчале на терен.    

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести