Патрик Андраде: Партизан спреман за пролећна искушења

БЕОГРАД: После припрема у Турској, фудбалере Партизана очекује оно што су једва чекали – наставак такмичарских утакмица. У првом колу јесењег дела сезоне црно-бели у Крушевцу гостују Напретку, који је на свом терену увек тежак противник.
p
Фото: Patrik Andrade/FK Partizan

Везиста „ваљка“ Партик Андраде оптимиста је у вези са свим оним што њега и саиграче очекује у наредна четири месеца.

– Као екипа, имамо сјајну енергију и мислим да ће то да се види у утакмицама пред нама. Сви желимо да победимо, чак и на тренинзима. То је  нормално, тако треба и да буде. Дефинитивно ћемо пробати већ у првом мечу, у гостима, да остваримо повољан резултат – рекао је Андраде.

Он се осврнуо на мечеве са Шерифом у Лиги конференције.

– Не волим да размишљам превише унапред. Оно што је на нама то је да пробамо да прођемо даље. А, што се мене тиче надам се да ми се више неће дешавати промашаји као онај против Келна. Вредно радим и уверен сам да ће прилика поново доћи, можда у неком важнијем мечу, само што тада морам да је искористим.

Упоредио је Андраде летошње припреме са овим зимским.

– Летос смо много пажње посвећивали тактици, док је сада све то боље избалансирано. Радили смо и на тактици, али и на трчању, као и осталим физичким задацима.

Осврнуо се везиста црно-белих и на однос који има с тренером Горданом Петрићем, као и на то с ким се најбоље разуме на терену.


Вујачић продужио уговор

Вест која ће сигурно обрадовати све навијаче Партизана је та да је штопер Игор Вујачић продужио уговор са црно-белима до 2025. године.

Стамени Црногорац је важан шраф у одбрани црно-белих и имао је понуде ове зиме, па је спорстски сектор урадио велики посао што је успео да га задржи у Хумској.


– Шеф никада не виче на нас, већ нам све лепо објасни, а на нама је да то испунимо. Бићу искрен, за мене је то нешто ново. Нисам до сада, кроз каријеру, имао тренера који је тако смирен, добар, увек ту за нас. Што се другог питања тиче, дефинитивно са Рикардом, јер, између осталог, говоримо истим језиком. Али, такође бих истакао и Натха, Дијабатеа, Фејсу, Урошевића, са којима такође имам сјајну комуникацију.

Нови дуел са Црвеном звездом није тако далеко.

– И поред свих тешкоћа са којима се сусрећемо, ипак је на терену једанаест играча на једанаест. Међутим, није довољно победити само у дербију, морамо константно да пружамо добре партије и побеђујемо. То је једини начин да остваримо наше циљеве – поручио је Патрик Андраде.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести