Пазарци до бода с пенала

Спартак - Нови Пазар 1:1 (0:0)
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Сама поставка гостујуће екипе наговестила је да су дошли да бране бод. У последњој линији пет играча Новог Пазара је зауставило нападаче Спартака, док су у нападу маневрисали са тројицом из брзих контри и покушавали да угрозе Дујмовића, али им то није уродило плодом. На другој страни Николић, Бијеловић, Туфегџић су се борили да пробију одбрану противника, па су дуеле водили с пет, а понекад и са седморицом играча гостујуће екипе у линији одбране и покушавали да свом тиму донесу предност. Превише комбиновања Суботичана пред голом Дробњака за мало их је коштало. Томић је после брзе контре упутио шут, али се истакао Дујмовићи спречио да Нови Пазар доће до предности.. Орјентисани на дефанзиву одбрамбени играчи Новог Пазара покушавали су дугим лоптама да упошљавају тројицу својих нападача. 

У другом полувремену Спартак заиграо динамичније уз брже транзиције и већ у 46. минуту Туфегџић је после центаршута Милошевића упутио силовит шут , али је Дробњак уз крајњи напор  лопту избацио у корнер. Атаковали су Голубови на голу Новог Пазара, али су у завршници мало заказали.

У 58. минуту Милан Марчић је донео радост Суботичанима. После одлично изведеног корнера од стране Николе Срећковића, лопта се одбила пред марчића, а он је из близине пласирао у мрежу.

Мало је недостајало да Спартак удвостручи предност. После гужве пред голом Дујмовића,добре одбране домаћих играча,  лопта је завршила врло брзо на другој половини терена, Савковић је додао Николић, он шутирао искоса са ивице казненог, а Дробњак још једном добро интервенисао. Вођство Спартака натерало је госте да се мало више отворе и покушају доћи до изједначења.  У 84. минуту гости су били најближи изједначењу. Душан Живић је погодио стативу, а Дујмовић је покупио лопту са саме гол линије.Ипак у 90. минуту гости успевају да изједначе. Дујмовић је оборио Луку Милића у казненом простору, а прецизан из једанаестерца био је Гордић за освајање бода.

СУБОТИЦА: Градски стадион. судија: Марковић (Београд) Стрелци: Марчић у 58 за Спартак, а Гордић у 90. минуту (из једанаестерца) за Нови Пазар. Жути картони: Марчић, Текијашки (Спартак), Фратровић, Сисе, Гордић (Нови Пазар).

СПАРТАК : Дујмовић 7, Дунђерски 7, Текијашки  7,5, Јочић 7, Милошевић 7, Марчић 7,5 (Видаковић), Шимура 7, Срећковић 7,5(Видовић), Туфегџић 7 (Ђурасовић), Бијеловић 7(Савковић 7), Николић 7,5.

НОВИ ПАЗАР: Дробњак 7,5, Влајковић 6,5, Курдић 6,5, Тртовац 6,5, Маринковић 6,5 (Недељквић), Живић 6, Томић 6,5 (Перић), Сисе 6, Ресић 6,5( Гордић 7), Фратровић 6 (Мићић  6,5), Драгутиновић 6( Аганспахић).  Иако се чинило да ће Суботичани наставити своју победничку серију након што им је Милан Марчић донео радост, у 90. минуту су остали без два бода.

С. Ст.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести